Αίγυπτος: Αβερώφειο και Τοσιτσαία θα παραμείνουν αμιγώς ελληνικά σχολεία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Αίγυπτος: Αβερώφειο και Τοσιτσαία θα παραμείνουν αμιγώς ελληνικά σχολεία

 
  • Διαβεβαιώσεις του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Ε. Κασιμάτη.

Τη διαβεβαίωσή του ότι το Αβερώφειο Γυμνάσιο - Λύκειο και η Τοσιτσαία Σχολή, θα παραμείνουν αμιγώς ελληνικά σχολεία... εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδος Κασιμάτης, στην τελετή λήξης των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2016-2017.

Ο Ε. Κασιμάτης προσέθεσε ότι «στόχος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας είναι η εγγραφή νέων μαθητών στα δύο αμιγώς ελληνικά σχολεία της», που έχουν συνδέσει την παρουσία τους και το έργο τους με την ιστορία του Αιγυπτιώτη - και δη, Αλεξανδριανού - Ελληνισμού.

Οι μαθητές μίλησαν σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα, ευχαριστώντας τόσο την Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, όσο και βεβαίως τους εκπαιδευτικούς τους για τον κόπο τους να τούς προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν από τον εαυτό τους καθ' όλη τη σχολική χρονιά.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδος Κασιμάτης απευθύνθηκε στο λόγο του, κυρίως προς τους αποφοίτους, που ήταν άλλωστε και τα τιμώμενα πρόσωπα της ημέρας. «Όλοι σχεδόν οι μαθητές δυσανασχετούν με το σχολείο, όταν όμως αποφοιτήσουν, το θυμούνται με νοσταλγία και χαρά», τόνισε. Και προσέθεσε: «Εμείς, σήμερα, αποχαιρετούμε τους μαθητές μας της Γ' Λυκείου. Τα παιδιά μας, που επί δώδεκα χρόνια τα είχαμε εδώ κοντά μας, στο χώρο αυτό, με τις χαρές τους, τις λύπες τους, τα παράπονά τους, τους θυμούς τους. Ήταν η καθημερινή μας συντροφιά. Τώρα, φεύγουν σε άλλους χώρους, μεγάλωσαν, και ό,τι καλό πήραν από τους γονείς τους, τους δασκάλους τους, θα το χρησιμοποιήσουν σαν όπλο στη ζωή τους. Σε μια ζωή, που είναι καθήκον τους να τή χτίσουν καλύτερη, δικαιότερη, ειρηνική, πιο ανθρώπινη».

Παράλληλα, ο Ε. Κασιμάτης μίλησε για την προσφορά της Κοινότητας προς τους Αλεξανδρινούς μαθητές: «Η Κοινότητά μας, όλα αυτά τα χρόνια τους έδωσε, ό,τι καλό μπορούσε, στα Σχολεία, στο Προσκοπείο, στον αθλητισμό, στην ψυχαγωγία, αλλά και τώρα θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους και τούς θέλει συνεργάτες της, σε πολλά θέματα, όπως επαγγελματικά, εκπαιδευτικά κ.ά. Τούς ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, καλή επαγγελματική πορεία με επιτυχίες, αλλά πάντοτε η προσωπικότητά τους να χαρακτηρίζεται από υψηλά ιδανικά».

Ανάμεσα στους πολλούς επισήμους αλλά και παροίκους, παραβρέθηκαν ο π. Σπυρίδωνας Κλαδάκης ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ (του οποίου μετέφερε και τον χαιρετισμό), ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Ιωάννης Σιόκας, ο γενικός γραμματέας της ΕΚΑ Μιχάλης Καρυδιάς, ο οικονομικός επόπτης Πάρις Μακρής, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» Λιλίκα Θλιβίτου, ο Γιώργος Ελευθερίου εκ μέρους της Κυπριακής Αδελφότητας, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας και άλλοι επίσημοι.
Bookmark and Share