Λαγκάρντ: Συμμετέχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα ...αλλά χωρίς λεφτά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Λαγκάρντ: Συμμετέχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα ...αλλά χωρίς λεφτά

  • Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και να δώσει στους ευρωπαίους πιστωτές περισσότερο χρόνο μέχρι να διευθετηθεί η διαμάχη αναφορικά με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως την εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελλάδα.

Αυτό δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε αποκλειστική συνέντευξή της στην... Handelsblatt.

«Αν οι πιστωτές δεν βρίσκονται ακόμη στο στάδιο αυτό όπου μπορούν να συμφωνήσουν και να σεβαστούν τις υποθέσεις μας, αν τους χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φτάσουν σε αυτό το σημείο μπορούμε να το αναγνωρίσουμε αυτό και να τους δώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο», δήλωσε.

Όπως είπε η κ. Λαγκάρντ, το ΔΝΤ θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επί της αρχής στο πρόγραμμα διάσωσης, αλλά πρόσθεσε ότι η εκταμίευση κεφαλαίων θα εξακολουθήσει να συνδέεται με την έγκριση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα υπερασπίστηκε τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, απέναντι στις επικρίσεις των Ευρωπαίων, που τις θεωρούν απαισιόδοξες. «Υπολογίζουμε τη βιωσιμότητα χρέους με βάση το τι είναι ρεαλιστικό για την ελληνική οικονομία», τόνισε.
Bookmark and Share