Αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας στη Βρετανία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας στη Βρετανία

Σε αναστολή της προεκλογικής τους εκστρατείας, σε εθνικό επίπεδο, προχώρησαν για σήμερα Συντηρητικοί και Εργατικοί, στον απόηχο του διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά του Λονδίνου και ενώ οι πολιτικοί δέχονται πιέσεις από τους πολίτες μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να αναβάλουν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.

«Το Συντηρητικό Κόμμα δεν θα...  πραγματοποιήσει σήμερα προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο. Θα επανεξετάσουμε το θέμα στη διάρκεια της ημέρας και καθώς γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση», ανέφερε το κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι.
Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ανακοίνωσε επίσης ότι το κόμμα του αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία.
«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και αποτροπιασμένοι από τις βίαιες επιθέσεις στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους όσων σκοτώθηκαν και με τους πολλούς τραυματίες. Σήμερα θα θρηνήσουμε όλη για την απώλειά τους», τόνισε.

Δεν αναστέλλει την προεκλογική εκστρατεία το UKIP
Πάντως, το ευρωσκεπιτκιστικό κόμμα UKIP αποφάσισε να μην αναστείλει την προεκλογική του εκστρατεία, σημειώνοντας ότι «οι εξτρεμιστές θέλουν να διαταράξουν τη δημοκρατία μας».
«Με περισσότερους ανθρώπους να δολοφονούνται στους δρόμους της πρωτεύουσάς μας χθες το βράδυ από ισλαμιστές τρομοκράτες, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για εμάς να αντιμετωπίσουμε αυτό το κακό με τις δημοκρατικές αρχές που έχουν κάνει αυτή τη χώρα αυτό που είναι», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Πολ Νάταλ.
Μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ τα μεγάλα κόμματα της Βρετανίας είχαν αναστείλει την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για τρεις ημέρες.

Δήμαρχος Λονδίνου: Όχι σε αναβολή των εκλογών
Τη διεξαγωγή των εκλογών κανονικά ζήτησε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, σημειώντας: «(Οι τρομοκράτες) θέλουν να μας εμποδίσουν να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες που έχουμε (…) θέλουν να μας σταματήσουν από το να ψηφίσουμε την Πέμπτη στις βουλευτικές εκλογές (…) δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό».
«Δεν συμφωνώ με την αναβολή των εκλογών, πιστεύω με πάθος στη δημοκρατία (…) Ένα από τα πράγματα που απεχθάνονται οι τρομοκράτες είναι η δημοκρατία», πρόσθεσε.
Πάντως, ο δήμαρχος του Λονδίνου υπογράμμισε ότι «το επίπεδο απειλής παραμένει υψηλό (…) αυτό σημαίνει ότι μια επίθεση στη χώρα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα πιθανή»
Bookmark and Share