Ούτε τα ιατρικά εμφυτεύματα είναι ασφαλή απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ούτε τα ιατρικά εμφυτεύματα είναι ασφαλή απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις!

  • Το πόρισμα έρευνας της εταιρείας WhiteScope είναι πραγματικά τρομακτικό

Σύμφωνα με έρευνα της WhiteScope,εμφυτεύσιμες στην καρδιά ιατρικές συσκευές [βηματοδότες] τεσσάρων μεγάλων κατασκευαστών είναι...ευπαθείς σε κυβερνοεπιθέσεις. Συνολικά, η εταιρεία κατέγραψε περισσότερα από 8.000 κενά ασφαλείας.

Τέτοια εμφυτεύματα προορίζονται για χρήση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ενώ μπορούν να προσπελαστούν και να ελεγχθούν απομακρυσμένα, μέσω ειδικών συσκευών προγραμματισμού.

Αυτές οι συσκευές παρέχονται συχνά από τους κατασκευαστές εμφυτευμάτων σε νοσοκομεία και εξουσιοδοτημένο ιατρικό προσωπικό, όμως όπως διαπιστώθηκε από την WhiteScope, ορισμένες βρήκαν το δρόμο τους σε websites δημοπρασιών όπως το e-bay, με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ $500 και $3.000.

Θεωρητικά λοιπόν, ο καθένας θα μπορούσε να αποκτήσει ένα τέτοιο εργαλείο και να συλλέξει στοιχεία ασθενών, ή ακόμα και να επηρεάσει τη λειτουργία ιατρικών εμφυτευμάτων. Φανταστείτε έναν hacker που θα μπορούσε να ελέγχει τη λειτουργία του βηματοδότη σας από απόσταση και με αυτό τον τρόπο να σας εκβιάζει!

Ο Billy Rios, ιδρυτής της WhiteScope, τόνισε το πόσο εύκολο είναι κάποιος να αποκτήσει τον έλεγχο τέτοιων ιατρικών συσκευών, προτείνοντας στους κατασκευαστές να βελτιώσουν την ασφάλειά τους.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έρευνα της WhiteScope εδώ.
Bookmark and Share