ΗΠΑ: Μήνυση κατά του Τραμπ από την πολιτεία του Μέριλαντ και την περιφέρεια της Κολούμπια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Μήνυση κατά του Τραμπ από την πολιτεία του Μέριλαντ και την περιφέρεια της Κολούμπια

  • Οι υπουργοί Δικαιοσύνης της πολιτείας του Μέριλαντ και της περιφέρειας της Κολούμπια, κατέθεσαν μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ ισχυριζόμενοι ότι η ύπαρξη κυβερνητικών πληρωμών προς επιχειρήσεις του αμερικανού Προέδρου αποτελούν παραβίαση του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η μήνυση, σύμφωνα με τον Guardian, βασίζεται στον ισχυρισμό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν... έχει διαχωρίσει τα δημόσια καθήκοντά του ως πρόεδρου με τα ιδιωτικά του συμφέροντα ως επιχειρηματία.

Ο Γενικός εισαγγελέας του Μέριλαντ, Μπράιαν Φρος, χαρακτήρισε τις διατάξεις που παραβιάζονται ως ένα «τείχος κατά της προεδρικής διαφθοράς» και συνέχισε : «Αυτό που γνωρίζουμε καλά για τον πρόεδρο, είναι ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία των τειχών και αυτό είναι ένα τείχος που δεν μπορεί ούτε να το σκαρφαλώσει, ούτε να το περάσει σκάβοντας από κάτω».

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, Σον Σπάισερ, επιχειρώντας να υποβαθμίσει την όλη υπόθεση, χαρακτήρισε τη μήνυση ως ακόμα ένα παράδειγμα «πολιτικής κομματισμού» συμπληρώνοντας ότι δεν υφίσταται καμία παραβίαση του Αμερικανικού Συντάγματος.
Bookmark and Share