Η πρόταση Σκουρλέτη απορρίφθηκε απ΄τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ - GREECE-SALONIKA.blogspot

Newsroom

Post Top Ad

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Η πρόταση Σκουρλέτη απορρίφθηκε απ΄τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

  • Άκαρπη η συνάντηση Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών το Σάββατο.
  • Παραμένει το χάος με τα σκουπίδια

Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός παρουσίασε στους...εργαζόμενους τη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα για τους συμβασιούχους, έτσι όπως αυτή συμφωνήθηκε στη σύσκεψη της Παρασκευής στο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ είπε πως η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης έχει μεγάλη απόσταση από αυτά που ζητά η Ομοσπονδία και συμπλήρωσε πως πλέον το ζήτημα θα το αναλάβουν οι νομικοί σύμβουλοι και η εκτελεστική επιτροπή που θα πάρει τις αποφάσεις. «Εχουμε την υποχρέωση να τη δούμε με τους νομικούς συμβούλους μας και να πάρουμε αποφάσεις ως εκτελεστική επιτροπή για να απαντήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, μετά τη συνάντηση.

«Οι νέες συμβάσεις που δίνονται δεν καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους. Η Ομοσπονδία έχει πει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αορίστου χρόνου.

Καταλαβαίνουμε την κοινωνία, η κοινωνία καταλαβαίνει ότι έχουμε δίκιο», πρόσθεσε και σε ερώτηση για το αν θα βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους, ξεκαθάρισε: «Δεν θα βγει κανένας πριν καταλήξει η ομοσπονδία, πρόκειται για 10.000 ανθρώπινες ψυχές».

«Η κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι στους δημάρχους και να φανεί ότι αυτοί απολύουν τους ανθρώπους», κατέληξε ο Νίκος Τράκας.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές για τη λύση του προβλήματος. Ο Πάνος Σκουρλέτης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, ενώ το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα για τις εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων.