Στη μία μονάδα η διαφορά Συντηρητικών - Εργατικών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Στη μία μονάδα η διαφορά Συντηρητικών - Εργατικών


  • Η μέτρηση της εταιρείας Survation για λογαριασμό του σταθμού ITV δίνει 41,5% στην πρόθεση ψήφου στους Τόρις της Τερέζα Μέι και 40,4% στους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν.


Στο 1% δίνει το προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών στη Βρετανία νέα δημοσκόπηση, λιγότερο από 48 ώρες πριν ανοίξουν οι..κάλπες το πρωί της Πέμπτης.

Η μέτρηση της εταιρείας Survation για λογαριασμό της εκπομπής Good Morning Britain του ITV δίνει 41,5% στην πρόθεση ψήφου στους Τόρις της Τερέζα Μέι και 40,4% στους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η έρευνα διενεργήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, δηλαδή ακριβώς πριν την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

Η διαφορά στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας πριν από ένα μήνα ήταν στο 17%.

Στο 6% ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και στο 3% το UKIP.

Ως καταλληλότερη πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται η κ. Μέι, ωστόσο το ποσοστό δημοτικότητας του κ. Κόρμπιν έχει αυξηθεί κατά 15 μονάδες στο 36% μέσα στον τελευταίο μήνα, ενώ της κ. Μέι έχει υποχωρήσει κατά δέκα μονάδες.

Παράλληλα, η σημερινή πρόβλεψη της YouGov για τον αριθμό εδρών που θα καταλάβουν τα κόμματα αναφέρει πως οι Συντηρητικοί θα συγκεντρώσουν 304, υπολειπόμενοι δηλαδή 22 εδρών της αυτοδυναμίας. Σημειώνεται ότι στο προσφάτως διαλυθέν κοινοβούλιο οι Τόρις είχαν 330 βουλευτές.

Οι Εργατικοί αναμένεται σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη να αναδείξουν 266 βουλευτές, ενισχύοντας σημαντικά την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση.

Σύμφωνα πάντως με τον μέσο όρο των τελευταίων επτά μεγάλων δημοσκοπήσεων, όπως τον παρουσιάζουν οι «Financial Times», οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν 44% στην πρόθεση ψήφου έναντι 37% των Εργατικών.
Bookmark and Share