Καταγγελίες ότι η Ελλάδα παραδίδει σε Τούρκους κομάντο αντικαθεστωτικούς που ζητούν άσυλο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Καταγγελίες ότι η Ελλάδα παραδίδει σε Τούρκους κομάντο αντικαθεστωτικούς που ζητούν άσυλο

  • Το Dogan μετέδωσε πως 10 Τούρκοι που πέρασαν τον Έβρο με βάρκα «επιστράφησαν» επί τόπου, ενώ η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταγγέλλει πως παραδόθηκε με παράνομες μεθόδους τούρκος δημοσιογράφος.

Σοβαρές καταγγελίες εις βάρος της Ελλάδας έρχονται στο φως της δημοσιότητας και ... αφορούν στην «παράδοση» Τούρκων αντικαθεστωτικών που φτάνουν στην χώρα μας ζητώντας άσυλο, στα κομάντο του Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατήγγειλε πως μια ομάδα Τούρκων πολιτών, μεταξύ των οποίων ο καταζητούμενος δημοσιογράφος Μουράτ Τσαπάν, επεστράφησαν με τρόπο παράνομο και παρακρατικό στην Τουρκία, παρόλο που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Διδυμότειχο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και ζήτησαν άσυλο και τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως θα οδηγηθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, μεταφέρθηκαν σε ένα χωράφι, όπου τους παρέλαβαν πέντε μασκοφόροι και μέσω του Έβρου, τους οδήγησαν στην Τουρκία.

Επιπλέον, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μετέδωσε τηλεγράφημα που λέει πως 10 Τούρκοι πολίτες πέρασαν με βάρκα στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο και στη συνέχεια επεστράφησαν πίσω με την ίδια ακριβώς βάρκα από τις ελληνικές αρχές. Οι 10 συλληφθέντες είναι ο στρατιωτικός Halil Kumcu, ο ακαδημαϊκός Fatih İlkaya, οι εκπαιδευτικοί Yılmaz Erdoğan, Fethullah Çatal, Mustafa Can (και η σύζυγος του Hatice Can) και 4 παιδιά. Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν ήδη με την κατηγορία της συμμετοχής στη φερόμενη ως τρομοκρατική οργάνωση του αμφιλεγόμενου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και για ακόμα δυο η έρευνα συνεχίζεται.
Bookmark and Share