Πούτιν για το ενδεχόμενο πολέμου Ρωσίας- ΗΠΑ: «Κανείς δεν θα επιζούσε».. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Πούτιν για το ενδεχόμενο πολέμου Ρωσίας- ΗΠΑ: «Κανείς δεν θα επιζούσε»..

http://greece-salonika.blogspot.com/2017/06/blog-post_999.html
  • Καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα μπορούσε να επιζήσει εάν οι πιο ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου εξαπέλυαν τα πυρηνικά τους όπλα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο σειράς συνεντεύξεων που έδωσε στον διάσημο Αμερικανό σκηνοθέτη, Όλιβερ Στόουν.


Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, το ερώτημα κατά πόσον η... ανθρωπότητα θα ήταν σε θέση να επιβιώσει μετά από έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο υπάρχει εδώ και γενιές, και ο Στόουν ρώτησε τον Ρώσο πρόεδρο εάν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναδειχθούν νικήτριες από μια τέτοια αναμέτρηση.
«Σε έναν θερμό πόλεμο έχουν υπεροχή οι ΗΠΑ;» ρώτησε σχετικά, με τον Ρώσο πρόεδρο να απαντά πως «δεν νομίζω πως θα επιβίωνε κανείς από μια τέτοια σύγκρουση».

Ο Στόουν επίσης ρωτά τον Πούτιν αν υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι στις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας, που και οι δύο χώρες έχουν αναγνωρίσει πως βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι σήμερα.

«Υπάρχει πάντα ελπίδα. Μέχρι να είναι έτοιμοι να μας πάνε στο νεκροταφείο και να μας θάψουν» είπε ο Ρώσος πρόεδρος- ο οποίος ωστόσο, μιλώντας για το ΝΑΤΟ, το περιέγραψε ως όργανο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, υποστηρίζοντας πως τα μέλη της γίνονται «υποτελείς» στις ΗΠΑ. «Όταν μια χώρα γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ, είναι δύσκολο να αντισταθεί στις πιέσεις των ΗΠΑ. Και ξαφνικά οποιοδήποτε οπλικό σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί στη χώρα.
Ένα αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα, νέες στρατιωτικές βάσεις και, αν χρειαστεί, νέα επιθετικά συστήματα» είπε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία «αναγκάζεται» να πάρει αντίμετρα στη συνεχώς αυξανόμενη απειλή από το ΝΑΤΟ και την αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορά της.

Σε άλλο βίντεο από το ντοκιμαντέρ με τις συνεντεύξεις (The Putin Interviews), που θα προβληθούν από το Showtime, ο Στόουν φαίνεται να λέει πως έχει βάσιμες πληροφορίες ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει βγει ζωντανός από τουλάχιστον πέντε απόπειρες δολοφονίας εναντίον του.
«Κάνω τη δουλειά μου και οι αξιωματικοί ασφαλείας κάνουν τη δική τους, και τα καταφέρνουν ακόμα αρκετά καλά. Τους εμπιστεύομαι» είπε ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτηριστικά, λέγοντας στη συνέχεια τη ρωσική παροιμία πως «αυτοί που είναι η μοίρα τους να κρεμαστούν δεν πνίγονται».
Bookmark and Share