Citigroup: Η Ελλάδα κινδυνεύει με 4ο μνημόνιο.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Citigroup: Η Ελλάδα κινδυνεύει με 4ο μνημόνιο..

  • "Καμία πρόοδος για το χρέος"


Ρέπλικα της απόφασης του Eurogroup του Μαίου του 2016 χαρακτηρίζει την χθεσινή ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών η Citi.Στο... ημερήσιο σχόλιό της σημειώνει ότι βάζει τέλος σε μια μακρά εννεάμηνη διαπραγμάτευση και επιτρέπει να εκταμιευτεί η δόση που θα καλύψει χρηματοδοτικά τις ανάγκες που απορρέουν από τις λήξεις χρέους περίπου 7 δισ. ευρώ το επόμενο τρίμηνο και πιθανότατα θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες έως και το τέλος του προγράμματος στα μέσα του 2018.

Ωστόσο σημειώνει η έλλειψη διαύγειας για την ελάφρυνση χρέους, πέραν όσων είχαν συμφωνηθεί πέρυσι αφήνει υψηλή αβεβαιότητα για την πιθανότητα ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο QE και την δυνατότητα της χώρας να γυρίσει στις αγορές.

Η απόφαση του ΔΝΤ για ελαφρά περισσότερο επίσημη συμμετοχή στο πρόγραμμα, χωρίς ακόμα λεφτά, βοήθησε να αρθεί το αδιέξοδο και να επιτρέψει στην Γερμανία να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα.

Ο οίκος δεν περιμένει περισσότερη πρόοδο στο θέμα του χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές και πιθανά πριν το τέλος του υφιστάμενου προγράμματος.

Συνολικά, η Citi, εκτιμά ότι οι πιθανότητες να χρειαστεί η Ελλάδα τέταρτο πρόγραμμα παραμένουν υψηλές, καθώς φαίνεται σχετικά απίθανο να μπορέσει η χώρα να επιστρέψει σε πλήρη χρηματοδότηση από τις αγορές με τη λήξη του προγράμματος σε 12 μήνες. Επιπρόσθετα οι μικρές παραχωρήσεις από τους ευρωπαίους πιστωτές θα αποδυναμώσουν την κυβέρνηση στο εσωτερικό οδηγώντας σε αυξημένες πολιτικές εντάσεις.
Bookmark and Share