Tουρκία: Αναμένουμε νέο πιο ισχυρό σεισμό.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Tουρκία: Αναμένουμε νέο πιο ισχυρό σεισμό..


  • Νέος ισχυρός σεισμός αναμένεται στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου που επλήγη χθες το μεσημέρι της Δευτέρας σύμφωνα με τούρκους σεισμολόγους.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Χουριέτ, φιλοξενεί εκτιμήσεις σεισμολόγων που κάνουν λόγο για έναν... ακόμα μεγαλύτερο σεισμό βόρεια της Σμύρνης.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Övgün Ahmet Ercan σημειώνει: «Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στα βόρεια της Σμύρνης, αλλά περιμέναμε ότι θα ήταν τουλάχιστον 7,1 ρίχτερ. Τελικά ήταν μικρότερος κάτι που σημαίνει ότι ακόμα υπάρχει ενέργεια που... περιμένει να απελευθερωθεί. Εκτιμώ ο επόμενος σεισμός να είναι περίπου 6,7 με 6,8 ρίχτερ.

Με τον σημερινό σεισμό απελευθερώθηκε ενέργεια τόσο μεγάλη, όσο δύο ατομικές βόμβες. Θα πρέπει το κράτος να είναι σε ετοιμότητα».

Παράλληλα, ο καθηγητής Levent Gülen αναφέρει πως «είμαστε τυχεροί που ο σεισμός έγινε στη θάλασσα διαφορετικά θα ήταν χειρότερα και σίγουρα θα είχαμε καταστροφές».

Την εκτίμηση ότι θα ακολουθήσει πλήθος μετασεισμών στην περιοχή διατυπώνει ο καθηγητής Oğuz Gündoğdu: «Περιμέναμε αυτόν τον σεισμό. Για μήνες, γίνονταν συνεχώς σεισμοί στην περιοχή, όπως στο Κουσάντασι. Σίγουρα, αναμένονται πολλοί μετασεισμοί».

Τέλος, ο καθηγητής Şerif Barış επισήμανε ότι «θα υπάρξουν και άλλοι σεισμοί, έντασης μεγαλύτερης των 6 ρίχτερ. Εκτιμώ ότι δεν θα ξεπεράσουν τα 7 ρίχτερ».
Bookmark and Share