Ο Trump αναβάλλει την επίσκεψή του στη Βρετανία φοβούμενος διαδηλώσεις εναντίον του.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ο Trump αναβάλλει την επίσκεψή του στη Βρετανία φοβούμενος διαδηλώσεις εναντίον του..

  • Αναβάλλει την επίσημη επίσκεψη του στη Βρετανία ο Donald Trump, φοβούμενος μεγάλες αντιδράσεις και διαδηλώσεις εναντίον του από τους Βρετανούς.


Όπως αποκαλύπτει ο Guardian, ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αναβάλει το ταξίδι του που είχε...προγραμματιστεί τον περασμένο Ιανουάριο κατά την επίσκεψη May στο Λευκό Οίκο, μέχρι νεωτέρας.
Η πρόσκληση της May στον Trump ήρθε επτά μόλις ημέρες μετά την ορκωμοσία του καθώς ήταν η πρώτη ξένη ηγέτιδα που τον επισκέφθηκε στον Λευκό Οίκο δηλώνοντας ενθουσιασμένη που ο πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε εκ μέρους της βασίλισσας.
Παρότι η ημερομηνία δεν είχε ακόμη αποφασιστεί το ταξίδι Trump προοριζόταν για τον Οκτώβριο σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας.
Ο αμερικανός πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την βρετανίδα πρωθυπουργό της είπε ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει με αυτήν την επίσκεψη αν πρόκειται να υπάρξουν δημόσιες διαμαρτυρίες ευρείας κλίμακας.
«Η δήλωση αιφνιδίασε τη May», σχολιάζει η Guardian που επικαλείται έναν μη κατονομαζόμενο σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ.
Στο μεταξύ ο Bρετανός υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson χαρακτήρισε υπερβολή την απόφαση του αμερικανού προέδρου λέγοντας οτι "δεν βλέπει κανένα λόγο αναβολής του ταξιδιού του στη Βρετανία".
Bookmark and Share