Λονδίνο: Ψύχραιμοι οι δράστες πριν το μακελειό (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Λονδίνο: Ψύχραιμοι οι δράστες πριν το μακελειό (video)

  • Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι δήλωσε ότι οι αρχές έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη διαδικασία της ταυτοποίησης των τριών δραστών της χθεσινής επίθεσης στο Λονδίνο.


Σύμφωνα με τον... αξιωματικό, οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά στο ανατολικό Λονδίνο.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, το φορτηγάκι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε πρόσφατα ενοικιαστεί από έναν από τους δράστες.

Επίσης, ο Ρόουλι περιέγραψε ότι 8 ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους πυροβολώντας εναντίον των δραστών προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι τους είχαν εξουδετερώσει. Φαίνεται, επισήμανε ο αξιωματικός, ότι επρόκειτο για βομβιστές αυτοκτονίας.

Τα γιλέκα με τις εκρηκτικές ύλες δεν ήταν αληθινά, αποδείχθηκε κατόπιν, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

«Οκτώ ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους… Η πρωταρχική μας εκτίμηση είναι ότι έριξαν πενήντα βολές, στο σημείο, οι οκτώ αυτοί αστυνομικοί πυροβόλησαν 50 φορές. Οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί» επισήμανε ο Ρόουλι.

Οι περισσότεροι αστυνομικοί στη Βρετανία δεν φέρουν όπλα και είναι ασυνήθιστο για τους αστυνομικούς να πυροβολούν.

«Η κατάσταση με την οποία ήταν αντιμέτωποι ήταν κρίσιμη: επρόκειτο για ζήτημα ζωής και θανάτου».

«Τρεις ένοπλοι άνδρες φορούσαν κάτι που φαίνονταν ως γιλέκα αυτοκτονίας. Είχαν ήδη επιτεθεί και σκότωσαν πολίτες, έπρεπε να τους σταματήσουμε αμέσως» τόνισε ο Μαρκ Ρόουλι.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας τόνισε ότι οι αρχές είναι ολοένα και πιο πεπεισμένες ότι η επίθεση διαπράχθηκε από τρία πρόσωπα, χρειάζεται ωστόσο να επιβεβαιωθεί εάν εμπλέκονται και άλλοι στον σχεδιασμό της.

Στη δημοσιότητα κυκλοφόρησε από την Express ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τους δράστες να περπατούν στους δρόμους της αγοράς Μπόροου λίγο πριν ξεκινήσουν την επίθεσή τους!

Εξάλλου και η βρετανική Sun δημοσιεύει μια φωτογραφία στην οποία φέρονται να απεικονίζονται οι τρεις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης.

Σε πρώτο πλάνο ο άνδρας, που φορούσε φανέλα της Άρσεναλ και στο βάθος δύο ακόμη ξαπλωμένοι άνδρες...
Bookmark and Share