BBC: Τήλος, το πιο φιλικό στους πρόσφυγες νησί (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

BBC: Τήλος, το πιο φιλικό στους πρόσφυγες νησί (video)

https://greece-salonika.blogspot.com/2017/07/bbc-video.html
  • Σπίτια και εργασία έχουν βρει και οι πενήντα οι πρόσφυγες που κατέληξαν στο 800 κατοίκων νησάκι της Τήλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, στο οποίο ο δημοσιογράφος μιλά με την δήμαρχο και με ανθρώπους που έχασαν μία πατρίδα για να βρουν μία δεύτερη που φαίνεται να αγαπούν εξίσου.

"Αλλού όταν..Type Your Post Summary Hereβλέπουν πρόσφυγες οργίζονται, ενώ εδώ μας χαμογελάνε και μας χαιρετούν" λέει μία νεαρή πρόσφυγας που έχει βρει δουλειά σε ξενοδοχείο του νησιού.

Η Μαρία Καμμά, δήμαρχος του νησιού λέει πως το νησί είναι ένα φωτεινό παράδειγμα και ότι αν το ακολουθήσουν και αλλού δεν θα υπάρχει πια ούτε προσφυγική κρίση, ούτε ανθρωπιστική κρίση.

"Είναι ένα ονειρικό νησί" λέει άλλος πρόσφυγας που εργάζεται σε φούρνο του νησιού.

Εθελόντρια οργάνωσης αναφέρει πως σκέφτονται ακόμη και να συνεταιριστούν πρόσφυγες και ντόπιοι και να δημιουργήσουν μία επιχείρηση με γαλακτοκομικά, καθώς το νησί φημίζεται για την καλή τους ποιότητα.

Το ρεπορτάζ κλείνει με έναν μικρό πρόσφυγα να παίζει κιθάρα και να τραγουδά τη "Θαλασσογραφία" του Σαββόπουλου και άλλα παιδάκια να χαμογελάνε δίπλα στη θάλασσα.
Δείτε το video:


Bookmark and Share