Και στα smartphones φόρος για τα πνευματικά δικαιώματα! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Και στα smartphones φόρος για τα πνευματικά δικαιώματα!

  • Δεν εξαιρούνται -όπως τελικά φαίνεται- τα smartphones από τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και επιβάλλει φόρο σε υπολογιστές, εκτυπωτές, τάμπλετ, φωτογραφικές μηχανές, scanners, κτλ σε ποσοστό 2% έως 6% επί της αξίας του προϊόντος.

Τα δικαιώματα αυτά, που..σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ-,θα συλλέγονται και αποδίδονται στους πνευματικούς δημιουργούς της χώρας.

Το θέμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Καθημερινή», αποκτά νέα διάσταση μετά τη χθεσινή παρέμβαση της Κομισιόν όσο και από το γεγονός πως παρά τα όσα είχαν αρχικά ειιπωθεί, τα «έξυπνα» κινητά δεν εξαιρούνται τελικά από τον φόρο του 2%.

Το νέο «χαράτσι στα τάμπλετ», όπως ονομάστηκε ο νέος φόρος προβλέπει σε κάθε υπολογιστική διάταξη με μνήμη RAM άνω των 4 GB, την επιβολή φόρου 2%. Επίσης επιβαρύνονται επιπλέον με 6% οι ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής εικόνας και ήχου και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι πάνω από 1 ΤΒ και με 4% οι φωτοτυπικές συσκευές, σαρωτές, εκτυπωτές, χαρτί φωτοτυπίας καθώς και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι μέχρι 1 ΤΒ.
Bookmark and Share