Αποθήκη του ISIS με αντιαεροπορικούς πυραύλους βρήκε ο λιβανικός στρατός - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Αποθήκη του ISIS με αντιαεροπορικούς πυραύλους βρήκε ο λιβανικός στρατός

  • Αντιαεροπορικούς πυραύλους ανακάλυψε ο στρατός του Λιβάνου σε κρησφύγετο με οπλισμό σε περιοχή που εγκατέλειψαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο.

Στην αποθήκη ανακαλύφθηκαν επίσης...όλμοι, πολυβόλα μέσου και μεγάλου διαμετρήματος, τουφέκια εφόδου, χειροβομβίδες, αντιαρματικά όπλα, νάρκες κατά προσωπικού, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και πυρομαχικά.

Το Σάββατο ο στρατός του Λιβάνου άρχισε επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να εκδιώξει το ΙΚ από έναν σχετικά μικρό θύλακα στα βουνά που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, ο συριακός στρατός και η σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου που μάχεται στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ στον συριακό πόλεμο, διεξάγουν χωριστή, αλλά ταυτόχρονη επιχείρηση εναντίον του ίδιου θύλακα των τζιχαντιστών.

Επιχείρηση που διεξήγαγε η Χεζμπολάχ τον περασμένο μήνα ανάγκασε μαχητές του λεγόμενου Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ο ως πρότινος βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) να εγκαταλείψουν έναν γειτονικό θύλακα στα σύνορα και να μετακινηθούν σε άλλη συριακή περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Την Παρασκευή, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε πυραύλους εδάφους-αέρος σε μια αποθήκη όπλων που εγκατέλειψαν οι μαχητές του Μετώπου Υποστήριξης σε μια περιοχή που κατέλαβε η Χεζμπολάχ και κατόπιν παραδόθηκε στον έλεγχο των λιβανέζικων ένοπλων δυνάμεων.
Bookmark and Share