Aegean: Η αύξηση της πληρότητας και του τζίρου μείωσε τις ζημιές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Aegean: Η αύξηση της πληρότητας και του τζίρου μείωσε τις ζημιές

  • Η αύξηση της πληρότητας και του τζίρου της Aegean είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των καθαρών ζημιών ης εισηγμένης κατά το α' εξάμηνο.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους 20 εκ. ευρώ, βελτιωμένο κατά 3,7 εκ. ευρώ σε σχέση με το αποτέλεσμα της αντίστοιχης περιόδου του 2016.

Ο κύκλος εργασιών στο ίδιο διάστημα κατέγραψε αύξηση 12%, φθάνοντας τα 450,7 εκατ. ευρώ και η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 6% στα 5,6 εκατ. επιβάτες.

Παράλληλα, οι καθαρές λειτουργικές ροές ενισχύθηκαν σε 19,5 εκ. ευρώ από 87 εκ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2016, με αποτέλεσμα τα ταμιακά διαθέσιμα και ισοδύναμα να διαμορφωθούν σε 337,4 εκ. ευρώ την 30.06.2017, μετά και την καταβολή μερίσματος χρήσης ύψους 28,5 εκ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας εμφανίζεται θετική για την πορεία του γ' τριμήνου, που διαμορφώνει πάντα το ετήσιο αποτέλεσμα.

«Η αρχή της καλοκαιρινής περιόδου ήταν εξαιρετικά θετική», αναφέρει σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημ. Γερογιάννης. Και προσθέτει: «Καταγράψαμε σημαντική ενίσχυση των πληροτήτων μας τόσο από ωρίμανση προορισμών και δικτύου και αποτελεσματική εμπορική πολιτική, όσο και λόγω βελτιωμένης ζήτησης συνολικά για τη χώρα. Στην Αθήνα κάναμε για άλλη μια φορά τη διαφορά, με 17% ανάπτυξη της κίνησης εξωτερικού στο δεύτερο τρίμηνο από ένα δίκτυο με συνολικά 102 προορισμούς.

Με βάση τα δεδομένα της κίνησης Ιουλίου-Αυγούστου που ήδη γνωρίζουμε, είμαστε ιδιαίτερα θετικοί για την πορεία του τρίτου και σημαντικότερου τριμήνου που πάντα διαμορφώνει το ετήσιο αποτέλεσμα. Βασική πρόκληση παραμένει η ιδιαίτερα έντονη εποχικότητα και η αδυναμία του πρώτου και τελευταίου τριμήνου του έτους, ιδιαίτερα όσο η εσωτερική ζήτηση παραμένει χαμηλή».

Με βάση τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη, στο β' τρίμηνο του έτους τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 298,8 εκ. ευρώ, 17% ενισχυμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων. Η βελτίωση που σημειώθηκε στις πληρότητες κατά 9 σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας ποσοστό ύψους 81% από 72% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, οδήγησε σε ανάκαμψη της κερδοφορίας.

Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 23,2 εκ. ευρώ και μετά από φόρους σε 15,8 εκ. ευρώ, από ζημίες 2,1 εκατ. και 2,2 εκ. ευρώ αντίστοιχα το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Η ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των αποτελεσμάτων προήλθε από στοχευμένες προσαρμογές του δικτύου σε συνδυασμό με την επένδυση της εταιρίας σε αγορές του εξωτερικού, που συνεχίζουν να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα.

H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με το δίκτυο εξωτερικού να παραμένει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, παρουσιάζοντας αύξηση 12%. Συγκεκριμένα, η κίνηση εξωτερικού της AEGEAN από/προς την Αθήνα αυξήθηκε κατά 17% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την εταιρία να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share