Βήματα προσέγγισης μεταξύ ΥΠΕΝ και «Ελληνικός Χρυσός» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Βήματα προσέγγισης μεταξύ ΥΠΕΝ και «Ελληνικός Χρυσός»

  • «Σήμερα ή αύριο οι 3 άδειες για την Ολυμπιάδα, σύντομα η διαιτησία για Σκουριές», ανήγγειλε ο Γ. Σταθάκης. 
  • «Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του υπουργού, ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμη τις άδειες», το σχόλιο της εταιρείας.

Προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης που έχει προκύψει με την επένδυση της Eldorado Gold στα μεταλλεία της Χαλκιδικής διαφαίνονται μετά τις νέες δηλώσεις του υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη αλλά και το λιτό σχόλιο της Ελληνικός Χρυσός.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του υπουργού. Ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Αναμένουμε τις άδειες που εκκρεμούν τόσο για την Ολυμπιάδα όσο και για τις Σκουριές άμεσα»», είναι η πρώτη αντίδραση της Ελληνικός Χρυσός.

Νωρίτερα ο κ. Σταθάκης σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με μεταλλωρύχους της εταιρίας σημείωσε ότι: «Σήμερα και αύριο δίνονται οι τρεις εκκρεμείς άδειες της Ολυμπιάδας».

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την άδεια της μονάδας λιθογόμωσης, την προσωρινή άδεια λειτουργίας του εργοστασίου εμπλουτισμού και κατά πάσα πιθανότητα την άδεια απόθεσης υλικών.

Ωστόσο, ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός στο μέρος της επένδυσης που αφορά στα μεταλλεία των Σκουριών:

«Παραμένουν σε εκκρεμότητα τα τελικά σχέδια για το βασικό εργοστάσιο μεταλλουργίας. Πληροφορούμαι ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους συνεδριάζει σήμερα για την έκδοση του κειμένου προσφυγής στη Διαιτησία. Η διαδικασία θα έχει τρίμηνη διάρκεια και θα επιλύσει όλες τις εκκρεμότητες της υποχρέωσης που έχει η εταιρία απέναντι στο δημόσιο».

Μία επίσης από τις άδειες που δεν έχουν χορηγηθεί και αφορά στην επένδυση στις Σκουριές είναι η άδεια ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης για τη μονάδα εμπλουτισμού στην περιοχή. Σε αυτήν αναφέρεται το σχόλιο της Ελληνικός Χρυσός. Πηγές της εταιρίας σημειώνουν ότι «αυτή η άδεια δεν αφορά τη βασική διαφορά μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός, που είναι η μέθοδος παραγωγής χρυσού...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share