Facebook: Παρέχει στοιχεία στο Κογκρέσο για την έρευνα περί ρωσικής ανάμιξης στις εκλογές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Facebook: Παρέχει στοιχεία στο Κογκρέσο για την έρευνα περί ρωσικής ανάμιξης στις εκλογές



  • Η Facebook Inc ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να μοιραστεί με τους Αμερικανούς ερευνητές του Κογκρέσου περίπου 3.000 πολιτικές διαφημίσεις, τις οποίες ισχυρίζεται ότι διαχειρίστηκαν από τη Ρωσία και δημοσιεύτηκαν στο Facebook τους μήνες πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Reuters.



Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mark Zuckerberg, ο οποίος έχει πιεστεί να προβεί σε περισσότερες ενέργειες για να αποτρέψει τη χρήση του Facebook για χειραγώγηση των εκλογών, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την έρευνα του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Ο Zuckerberg ανέφερε εννέα βήματα, τα οποία είπε ότι το Facebook θα λάβει για να αποτρέψει τις κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο για να παρεμβαίνουν στις εκλογές.

Προχωρώντας σε μια σημαντική αλλαγή, το Facebook θα κάνει τις πολιτικές διαφημίσεις στο κοινωνικό δίκτυο πιο διαφανείς, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να δουν ποιες διαφημίσεις σχετίζονται με τις εκλογές.

Ο γενικός σύμβουλος της Facebook, Colin Stretch, δήλωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν θα αποκαλύψει ευαίσθητο περιεχόμενο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά ότι η εταιρεία θέλει να βοηθήσει στην προστασία της ακεραιότητας των εκλογών στις ΗΠΑ.

"Πιστεύουμε ότι οι πολίτες αξίζουν μια πλήρη ενημέρωση για το τι συνέβη στις εκλογές του 2016", τόνισε ο Stretch.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share