Ρύθμιση για χρέη σε Ταμεία έως 120 δόσεις. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ρύθμιση για χρέη σε Ταμεία έως 120 δόσεις.


Τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την απονομή συντάξεων που εκκρεμούν περιγράφει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» προαναγγέλλοντας παράλληλα νέες ριζοσπαστικές παρεμβάσεις, όπως η καθιέρωση του γάμου μεταξύ ομοφύλων.


Η επίτευξη πλεονάσματος στον ΕΦΚΑ είναι αποτέλεσμα της αύξησης της απασχόλησης και της εισπραξιμότητας, καθώς και της ορθότερης ταμειακής διαχείρισης, αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου και υπογραμμίζει πως το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ , για το 2017, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, για δεύτερη χρονιά, να ενισχύσει με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Για τα χρέη προς τα Ταμεία αναφέρει πως η ρύθμιση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και θα είναι έτοιμη εντός του Νοεμβρίου, θα προβλέπει αποπληρωμή της οφειλής που δημιουργήθηκε έως το τέλος του 2016, σε έως 120 δόσεις με «κούρεμα» προσαυξήσεων.

Για τις συντάξεις που εκκρεμούν τονίζει πως η αποδέσμευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ προϋποθέτει την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Το ζήτημα της ιθαγένειας, ο εξανθρωπισμός του σωφρονιστικού συστήματος, το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και η διαχείριση του Προσφυγικού με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, σκιαγραφούν ξεκάθαρα τις ριζοσπαστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου τονίζοντας πως υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν, όπως η κατοχύρωση του γάμου μεταξύ ομοφύλων και η σαφής οριοθέτηση των ρόλων πολιτείας και Εκκλησίας.

Για τις εργασιακές σχέσεις αναφέρει πως από τον Αύγουστο του 2018 θα επανέλθουν σε ισχύ οι δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενισχύοντας ουσιωδώς τη διαπραγματευτική θέση των εργαζομένων. Για την ανεργία τονίζει πως αποκλιμακώνεται σταθερά και από το 26% που βρισκόταν έχει μειωθεί στο 21%.

Στο ζήτημα της φορολογίας αναφέρει πως σίγουρα μπορούν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και τονίζει πως «όσο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο θα αποκτούμε τόσο θα μπορούμε να προβαίνουμε σε βελτιωτικές κινήσεις ειδικά στον τομέα των έμμεσων φόρων».
Bookmark and Share