Mε αίμα βάφτηκε το δημοψήφισμα στην Καταλονία: περισσότεροι από 760 τραυματίες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Mε αίμα βάφτηκε το δημοψήφισμα στην Καταλονία: περισσότεροι από 760 τραυματίες..

Περισσότεροι από 761 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα σε ταραχές σε όλη την Καταλονία, δήλωσε η δήμαρχος της Βαρκελώνης, καθώς ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούσθηκαν με ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την υπόλοιπη Ισπανία.

«Ως δήμαρχος της Βαρκελώνης, ζητώ να τερματιστούν άμεσα οι επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον του ανυπεράσπιστου πληθυσμού», αναφέρει η δήμαρχος Άντα Κολάου σε δήλωση που εξέδωσε.

Σε χωριστή δήλωση, η καταλανική υπηρεσία υγείας αναφέρει πως οι τραυματίες ανέρχονται σε 465 και δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Απο την πλευρά του το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι, η ισπανική αστυνομία έχει κλείσει μέχρι τις 18:00 ώρα Ελλάδας 92 εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, ενώ στις συγκρούσεις ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και ψηφοφόρους τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί.

Τρία άτομα συνελήφθησαν για ανυπακοή και επίθεση, ανάμεσα στα οποία ένα νεαρό κορίτσι, πρόσθεσε το υπουργείο, καθώς δεκάδες χιλιάδες Καταλανοι επιχείρησαν να ψηφίσουν σ' ένα δημοψήφισμα που έχει χαρακτηρισθεί παράνομο από την κεντρική κυβέρνηση.

Μ. Rajoy: «Ευθύνη για σήμερα έχουν όσοι προσπάθησαν να παρανομήσουν»

«Σήμερα κέρδισε η δημοκρατία γιατί ακολουθήσαμε το Σύνταγμα», δήλωσε σε διάγγελμά του το βράδυ της Κυριακής ο ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy, μετά τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στην προσπάθεια των Καταλανών να διενεργήσουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Σύμφωνα με τον M. Rajoy, «δεν πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα σήμερα στην Καταλονία», καθώς η πλειοψηφία των Καταλανών δεν προσήλθε στις κάλπες, ενώ όπως τόνισε «δεν υπέκυψε στο κάλεσμα του λαϊκισμού» και υπάκουσαν στο νόμο.
Bookmark and Share