Γερμανία: «Ύποπτοι» θα θεωρούνται όλοι οι επιβάτες των πτήσεων από Ελλάδα ως το Μάιο του 2018 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Γερμανία: «Ύποπτοι» θα θεωρούνται όλοι οι επιβάτες των πτήσεων από Ελλάδα ως το Μάιο του 2018


Ειδικό καθεστώς θα διέπει τους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι η είσοδός τους στο έδαφος της χώρας δεν θα είναι ελεύθερη. 


Σύμφωνα με διάταγμα που τέθηκε σε ισχύ από τις 12 Νοεμβρίου και λήγει στις 11 Μαΐου, οι αρχές θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν τους επιβάτες των πτήσεων αυτών σε εντατικό έλεγχο, σε αντίθεση με όσους προέρχονται από άλλες χώρες της Ζώνης του Σένγκεν.

Με το συγκεκριμένο διάταγμα ουσιαστικά παρατείνονται οι περιορισμοί και εξαιρέσεις που έχει επιβάλει η Γερμανία από το 2015 στην ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ζώνης του Σένγκεν, εξαιτίας του προσφυγικού και της τρομοκρατίας. Η παρούσα παράταση αφορά δύο χώρες -την Ελλάδα, όπως προαναφέρθηκε και την Αυστρία, στα χερσαία σύνορά της με τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το διάταγμα και το εσωτερικό έγγραφο ενημέρωσης των γερμανικών αρχών, για τους επιβάτες των πτήσεων από Ελλάδα που θα φτάνουν στα γερμανικά αεροδρόμια δεν θα επιτρέπεται η χρήση της γνωστής «φυσούνας». Τα αεροπλάνα θα προσγειώνονται σε ειδικούς χώρους του εκάστοτε αεροδρομίου και θα μεταφέρονται σε χώρους ελέγχου, οι οποίοι ενεργοποιούνται για πρώτη φορά.

Σε αυτούς τους χώρους, η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου θα μπορούν να υποβάλλουν τους αφιχθέντες σε εξονυχιστικούς ελέγχους, προτού δοθεί το πράσινο φως για να προωθηθούν στον χώρο παραλαβής των αποσκευών τους ή στις αίθουσες μετεπιβίβασης για άλλες πτήσεις.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, με το οποίο επικοινώνησε το Πρώτο Θέμα ο υπουργός Thomas de Maizière ενημέρωσε για την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ε.Ε. όσο και τον πρόεδρο τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους υπουργούς εσωτερικών των κρατών-μελών, συμπεριλαμβανομένου του έλληνα ομολόγου του.
Σύμφωνα με το Βερολίνο, «η επιστροφή στην κατάσταση χωρίς ελέγχους εντός του χώρου Σένγκεν, θα εξαρτηθεί από την συνολική πορεία της κατάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share