Παρέμβαση εισαγγελέα για την αποχή στις Οδοντιατρικές Σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Παρέμβαση εισαγγελέα για την αποχή στις Οδοντιατρικές Σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης



Κλήση από εισαγγελέα δέχτηκαν οι εκπρόσωποι των Οδοντιατρικών Σχολών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της αποχής που πραγματοποιούν απο τα καθήκοντα τους.



Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το θέμα της εισαγγελικής κλήσης αφορούσε την απεργία που πραγματοποιούν, από 9 Σεπτεμβρίου, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι της Οδοντιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών και της αποχής-απεργίας των μελών της αντίστοιχης σχολής του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης. Η Οδοντιατρική Σχολή Αθήνας μάλιστα έχει παρατείνει τις κινητοποιήσεις της ως τις 30 του μήνα.

Οι καθηγητές ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης μετέβησαν και κατέθεσαν στον εισαγγελέα, καθώς έγιναν προφορικά παράπονα απο γονείς φοιτητών ότι από τη συνεχιζόμενη απεργία-αποχή θα χαθεί το εξάμηνο τους. Επίσημη επώνυμη καταγγελία ωστόσο δεν υπάρχει, αν και το θέμα προκάλεσε ανησυχία στους πανεπιστημιακούς κύκλους.

Οι κινητοποιήσεις των οδοντιάτρων γίνονται κυρίως γιατί ζητείται απο το κράτος αναδρομικά η καταβολή του 15% των ακαθάριστων εισοδημάτων τους από όσους έχουν ιατρείο εκτός πανεπιστημίου, κάτι που προβλέπεται άλλωστε από το νόμο. Ωστόσο οι οδοντίατροι είχαν προσφύγει στο παρελθόν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα, κάτι που τελεσιδίκησε πρόσφατα σε βάρος τους καλώντας τους να καταβάλλουν αναδρομικά όλα τα ποσά που δεν κατέβαλλαν εν αναμονή της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share