"Αντίβαρο στη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ το κοινωνικό μέρισμα Τσίπρα" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

"Αντίβαρο στη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ το κοινωνικό μέρισμα Τσίπρα"




Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παροχή κοινωνικού μερίσματος σε συνταξιούχους, χαμηλόμισθους και άνεργους ύψους 1,4 δισ. ευρώ, στοχεύοντας σε μεγαλύτερη στήριξη λόγω της υποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.




To κυβερνών κόμμα έχει υποχωρήσει αρκετά στις δημοσκοπήσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) να προηγείται σταθερά με μια διαφορά που κυμαίνεται από 8% έως 13%.
Το 2016, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε επίσης στην παροχή κοινωνικού μερίσματος ύψους 617 εκατ. ευρώ, μια κίνηησ που τον έφερε αντιμέτωπο με τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας.
Το κοινωνικό μέρισμα, η ελληνική κυβέρνηση θα το χρηματοδοτήσει από το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο φέτος σύμφωνα με τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού θα διαμορφωθεί πολύ πάνω από τον μνημονιακό στόχο του 1,75% του ΑΕΠ για το 2017, το οποίο θα ελευθερώσει χρήματα για "κοινωνικές και πολιτικές προτεραιότητες", της κυβέρνησής του.
"Έχουμε κοινωνικές προτεραιότητες και τις θέτουμε σε δράση", δήλωσε ο Α. Τσίπρας στην ελληνική τηλεόραση (ΕΡΤ).
Όσο καλύτερη είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας, τόσο περισσότερη υποστήριξη θα δοθεί σε εκείνους που την χρειάζονται περισσότερο.
Το κοινωνικό μέρισμα θα ωφελήσει περίπου 3,4 εκατομμύρια πολίτες.
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 720 εκατ. ευρώ για εφάπαξ πληρωμές σε νοικοκυριά των οποίων το ετήσιο εισόδημα είναι μικρότερο από 18.000 ευρώ.
Άλλα 315 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για την ασφάλιση υγείας των συνταξιούχων.
Περίπου 360 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στην υπερχρεωμένη ΔΕΗ, η οποία θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τους άπορους πελάτες.
Η Ελλάδα έχει λάβει αρκετά δισ. ευρώ από τα τρία πακέτα διάσωσης για να ξεφύγει από την κρατική χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share