Στον αέρα ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Στον αέρα ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία;



Στον αέρα παραμένει το σενάριο κυβέρνησης συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία όπως άλλωστε προκύπτουν από τις δηλώσεις του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel.


«Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί εάν οι διαπραγματεύσεις για την δημιουργία συνασπισμού έχουν νόημα.
Εάν η καγκελαρία συνεχίσει να απορρίπτει όλες τις προτάσεις για την μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα υπάρξει συνασπισμός με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
Σαφές είναι επίσης ότι εάν η Χριστιανοδημοκρατική Ένωσης (CDU/CSU) συνεχίζει να επιμένει να παραμείνει η ιδιωτική περίθαλψη καλύτερη από την δημόσια τότε λίγο νόημα έχει να διεξαγάγουμε διαπραγματεύσεις για την συγκρότηση συνασπισμού» τόνισε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild ο πρώην πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, S. Gabriel.
«Οι διαπραγματεύσεις γα κυβέρνηση Τζαμάικα απέτυχαν επειδή, μεταξύ άλλων, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωσης δεν λέει ποτέ με ποιον τρόπο θέλει να κυβερνήσει.
Πρέπει να το αποσαφηνίσει αυτό.
Χριστιανοδημοκράτες και (CDU) και Xριστιανοκοινωνιστές (CSU) θα πρέπει επιτέλους να πάψουν να κρύβονται.
Πρέπει να πουν ποια πραγματικά πολιτική θέλουν να κάνουν για την Γερμανία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Gabriel.
Τις ίδιες επικρίσεις διατυπώνει και ο Ralf Stegner, αναπληρωτής πρόεδρος του SPD, ο οποίος υποστήριξε ότι οι «Χριστιανοδημοκράτες πολιτικοί θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν επίδειξη ισχύος και να νουθετούν τους Σοσιαλδημοκράτες θέλοντας έτσι να τους ασκήσουν πίεση πριν καν αρχίσουν οι διερευνητικές συνομιλίες».