Γαλλία: Με συναίνεση των γονέων θα εισέρχονται στο Facebook παιδιά κάτω των 16 ετών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Γαλλία: Με συναίνεση των γονέων θα εισέρχονται στο Facebook παιδιά κάτω των 16 ετών


Όλοι οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών θα πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση των γονέων τους για να ανοίξουν λογαριασμό στο Facebook ή σε οποιοδήποτε άλλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, με βάση το προσχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε στο Παρίσι.


Η προϋπόθεση εντάσσεται στο νομοσχέδιο με το οποίο η γαλλική νομοθεσία θα προσπαθήσει να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων και να βελτιώσει την πρόσβαση στις πληροφορίες που συγκεντρώνουν και αποθηκεύουν οι ιντερνετικοί πάροχοι. Σε πολλές περιπτώσεις οι πληροφορίες αυτές, που αφορούν την περιήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο, πωλούνται σε άλλες εταιρείες.
Η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ είπε στους δημοσιογράφους ότι θα επιδιωχθεί να υπάρχει γονική συναίνεση για να χρησιμοποιούν τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε ήδη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share