«Κρυφτούλι» της κυβέρνησης για ΠΓΔΜ καταγγέλλει η αντιπολίτευση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

«Κρυφτούλι» της κυβέρνησης για ΠΓΔΜ καταγγέλλει η αντιπολίτευση


Έντονες αντιδράσεις για την έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ αλλά και για την πρωτοφανή – σύμφωνα με την αντιπολίτευση – ενέργεια του πρωθυπουργού να ενημερώσει πρώτα τον Αρχιεπίσκοπο αγνοώντας το αντίστοιχο αίτημα των πολιτικών αρχηγών κυριαρχούν από χθες στο πολιτικό σκηνικό.


Την ίδια στιγμή, η διαφορετική αντίληψη των δύο κυβερνητικών πλευρών (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που έρχεται καθημερινά στο προσκήνιο σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ αλλά και η διαφωνία για το εάν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα δημιουργεί προβλήματα καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχει ενιαία θέση. Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος ερωτηθείς για το αν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος – κάτι που έχει ζητήσει εμφατικά ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος – ήταν κατηγορηματικός.

«Όχι, όχι, όχι. Το Σκοπιανό θα έχει επίκεντρο τη Βουλή», δήλωσε με νόημα βάζοντας έτσι φρένο και στα σχέδια του υπουργού Άμυνας.

Την ίδια στιγμή, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις για την ΠΓΔΜ, κάνει λόγο για εθνικιστικό παραλήρημα από ορισμένες πλευρές ενώ καυτηριάζει και την πρόσφατη εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

«Για ένα μεγάλο διάστημα το θέμα σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, υπήρξε πεδίο σύγκρουσης δύο αντίπαλων αλυτρωτισμών, με αποτέλεσμα, επί δεκαετίες να παραμένει χωρίς λύση», σημειώνει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η επαναφορά της συζήτησης αυτής στο προσκήνιο, το τελευταίο διάστημα, έχει υπάρξει ικανή να ενεργοποιήσει τα συντηρητικότερα αντανακλαστικά από μερίδες της ελληνικής κοινωνίας και να εκκινήσει ένα εθνικιστικό παραλήρημα».

Όπως αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ζήτημα, λειτουργεί ως αφορμή για αναδυθούν και να βρουν έδαφος εθνικιστικές απόψεις, ρητορικές και πρακτικές και από τις δύο πλευρές. «Τέτοιου είδους συγκρούσεις αποτελούν εύφορο έδαφος για φασιστικά μορφώματα και δυνάμεις του σκοταδισμού, όπως είναι η Χρυσή Αυγή», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share