Ομολογία Βίτσα για εκρηκτική αύξηση των μεταναστευτικών ροών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και ΆποψηNEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Ομολογία Βίτσα για εκρηκτική αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Στην κυνική ομολογία ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές προχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στη Βουλή. Αντί να παρουσιάσει κάποιο σχέδιο, αποτύπωσε απλά την «αλματώδη αύξηση των μεταναστευτικών ροών», όπως την χαρακτήρισε. Τώρα, μάλιστα, που βρήκε τα δύσκολα, πέταξε το μπαλάκι στην αντιπολίτευση, καλώντας την να συζητήσει για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βίτσας δήλωσε... τρομαγμένος από την εκρηκτική αύξηση των ροών στον Έβρο, κυρίως λόγω του του τρόπου με τον οποίο εισέρχονται, καθώς γεμίζουν πολύ γρήγορα τα κέντρα φιλοξενίας από την στιγμή που δεν υπάρχουν κέντρα υποδοχής, όπως συμβαίνει στα νησιά.

«Εισήλθαν τον Απρίλιο 2.168 μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά, και ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα εισήλθαν 2.700 από τον Έβρο. Σήμερα το πρωί στον Έβρο είχαμε είσοδο 340 ανθρώπων», είπε αρχικά και απλά… αποτύπωσε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί. Ειδικότερα, εξήγησε ότι το 2017 ο μέσος όρος ήταν 54 είσοδοι την ημέρα, το πρώτο δίμηνο 2018 ήταν 62 με 66 ο μέσος όρος, ενώ οι αριθμοί αυξήθηκαν μετά τη σύνοδο της Βάρνας σε 126 την ημέρα και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες περίπου στους 200.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2018 καταγράφηκαν περισσότερες από 7 χιλ. εισροές από τα θαλάσσια σύνορα ενώ υπήρξαν 4,5 χιλ. μεταφορές ευάλωτων ομάδων και ασυνόδευτων τέκνων στην ενδοχώρα. Παραδέχθηκε, δε, ότι οι επιστροφές προς την Τουρκία ανήλθαν μόλις σε 112.

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά το πρόσφατο περιστατικό στη Μυτιλήνη τόνισε ότι χρειάζεται μία ομόθυμη καταδίκη ρατσιστικών επιθέσεων « Μία καταδίκη από όλο το πολιτικό κόσμο. Μπορείτε να κάνετε όση κριτική θέλετε και με όποια ένταση θέλετε και να μην με δείτε σαν νέο υπουργό αλλά να δείτε το υπουργείο ως συνέχεια. Αλλά δεν είναι δυνατόν και το λέω για τη Νέα Δημοκρατία να μην βρίσκεται ένας λόγος καταδίκης ενάντια στην ομάδα των ακροδεξιών που πυροβολούσε με πιστόλι φωτοβολίδων με τις ιαχές «να τους κάψουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share