Θρίλερ με τον Ρώσο «βασιλιά του Bitcoin»: Υπάρχει συμβόλαιο θανάτου εις βάρος μου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Θρίλερ με τον Ρώσο «βασιλιά του Bitcoin»: Υπάρχει συμβόλαιο θανάτου εις βάρος μου

Ο Ρώσος Αλεξάντρ Βίνικ, γνωστός και ως «βασιλιάς του Bitcoin», ο οποίος κρατείται στις ελληνικές φυλακές, ενώ ο Άρειος Πάγος έχει διατάξει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, ισχυρίστηκε, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι σε βάρος του υπάρχει «συμβόλαιο θανάτου».

Ο Βίνικ, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ μέσω της χρήσης Bitcoin, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι ήδη έχει επιβιώσει μιας επίθεσης κατά της ζωής του στη φυλακή και ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας του.

«Τα ειδικά μέτρα ελήφθησαν από τον Φεβρουάριο», ανέφερε ο Βίνικ, «και με ενημέρωσε ο διευθυντής των φυλακών, παρουσία εισαγγελέα. Μου είπε ότι κάποιος θέλει να με δηλητηριάσει, ότι υπάρχει εντολή να με σκοτώσουν. Οι πληροφορίες αυτές είναι επίσημες», συμπλήρωσε.

Εξήγησε, δε, ότι μετά την ενημέρωσή του, πίνει μόνο νερό από τη βρύση και ότι συνεδεύεται πάντα από προσωπικό φρουρό εντός της φυλακής και δεν έχει καμία επαφή με συγκρατούμενούς του.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός των ΗΠΑ, και η Ρωσία έχει ζητήσει την έκδοση του Βίνικ, με την κατηγορία της κλοπής 600.000 ρουβλιών από νομικό πρόσωπο, μέσω απάτης στο διαδίκτυο. Ο Βίνικ έχει δηλώσει έτοιμος να εκδοθεί στη Ρωσία, ενώ υποστηρίζει ότι στις ΗΠΑ θα κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του.

Πληροφορίες: Russia Today/RIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share