Επανακυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο η εφημερίδα «Μακεδονία» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Επανακυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο η εφημερίδα «Μακεδονία»

Επανέρχεται τον Σεπτέμβριο στα περίπτερα η ιστορική εφημερίδα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, μετά από πολύμηνη απουσία. Η "Μακεδονία" όπως και η "Θεσσαλονίκη", είχαν αναστείλει την έκδοσή τους τον Οκτώβριο του 2017, ενώ την ίδια τύχη ακολούθησε και το portal www.makthes.gr.

Έτσι, για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας έμεινε χωρίς εφημερίδα.

«Με φόντο αυτό το πρωτοφανές κενό στον χώρο του Τύπου και της ενημέρωσης, 24 από τους εργαζόμενους στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της "Μακεδονίας" εξασφάλισαν το δικαίωμα χρήσης των τίτλων των δύο εφημερίδων της Θεσσαλονίκης με αντάλλαγμα τμήμα των δεδουλευμένων που τους όφειλε η επιχείρηση. Στη συνέχεια δημιούργησαν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), η οποία με τη σειρά της εξασφάλισε τη σύμπραξη επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Βορειοελλαδικό χώρο και νοιάζονται για τον τόπο τους, με σκοπό την επανακυκλοφορία της εφημερίδας» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (16 Ιουλίου) εκλέχθηκε το 11μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Βασίλης Τακάς, πρόεδρος, Μιχάλης Αλεξανδρίδης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, εκδότης, διευθυντής έκδοσης, Χασδάι Καπόν, αντιπρόεδρος, Λεωνίδας Φάκας, αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, διευθύνων σύμβουλος. Μέλη θα είναι οι: Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος ΕΒΕΘ, Θανάσης Σαββάκης, πρόεδρος ΣΒΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒΕ, Γιώργος Μπίκας, πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας, Παναγιώτης Μενεξόπουλος, γενικός γραμματέας ΕΒΕΘ, Σταύρος Κουμεντάκης, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share