Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα - Λίστα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα - Λίστα

Αναλυτικά για κάθε περιοχή
Ο «Τηλέμαχος» έχει καταφθάσει με άγριες διαθέσεις και θα κρατήσει κλειστά τα σχολεία σήμερα, Τρίτη, σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας, αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Παράλληλα έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές πολιτικής προστασίας και τους δήμους ανά τη χώρα, που συστήνουν στους κατοίκους μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις, ενώ λαμβάνουν μέτρα για την προστασία αστέγων από το ψύχος.


Θεσσαλονίκη
Στο νομό Θεσσαλονίκης δεν θα χτυπήσει το «κουδούνι»
σε όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Λαγκαδά, στον δήμο Βόλβης και στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου.
Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί.
Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "συνεργεία του δήμου έχουν ήδη προβεί σε καθαρισμό των εισόδων και των αύλειων χώρων".

Αττική
Όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια Αττικής, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων ενημέρωσαν ότι λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, η Διεύθυνση Παιδείας, Παιδικής Ηλικίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων έχει θέσει σε 24ωρη επιφυλακή το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ελέγχων και Τεχνικά Τμήματα της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων σε σχολεία και τη διακοπή λειτουργίας όποιων εξ αυτών χρειαστεί. Επιφυλάσσονται κατά τις πρωινές ώρες να ενημερώσουν σε ποια σχολεία αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας τους.

Στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, λόγω παγετού, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
Δήμος Ηλιούπολης
Δήμος Γαλατσίου
Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
Δήμος Βύρωνα
Δήμος Καισαριανής
Δήμος Ζωγράφου
Δήμος Δάφνη-Υμηττού

Στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
Δήμος Κηφισιάς
Δήμος Παπάγου-Χολαργού
Δήμος Βριλησσίων
Δήμος Αγίας Παρασκευής
Δήμος Ηρακλείου
Δήμος Νέας Ιωνίας
Δήμος Φιλοθέη - Ψυχικού
Δήμος Χαλανδρίου
Δήμος Αμαρουσίου
Δήμος Πεντέλης
Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Στην Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
Δήμος Αλίμου
Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης
Δήμος Αγίου Δημητρίου
Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου
Δήμος Νέας Σμύρνης

Στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Δήμος Πετρούπολης
Δήμος Χαϊδαρίου

Στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
Δήμος Αχαρνών
Δήμος Λαυρεωτικής
Δήμος Μαραθώνα και για 9/1/2019
Δήμος Παιανίας
Δήμος Σπάτων -Αρτέμιδας
Δήμος Ωρωπού
Δήμος Διονύσου
Δήμος Σαρωνικού
Δήμος Κρωπίας
Δήμος Παλλήνης
Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

Στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:
Δήμος Μεγαρέων
Δήμος Ελευσίνας
Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας
Δήμος Φυλής
Δήμος Ασπροπύργου

Στην Π.Ε. Νήσων κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων
Δήμος Σπετσών
Δήμος Σαλαμίνας
Κλειστά θα μείνουν και τα Αρσάκεια σχολεία Ψυχικού.

Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση από τους Δήμους στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα ή στο facebook.com/PerifereiaAttikis.
Την ίδια ώρα, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου χαρακτηρίζει ψευδή τα δημοσιεύματα κατά τα οποία όλα τα σχολεία της περιφέρειας θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη, με απόφασή της.
Νωρίτερα, πάντως η κ. Δούρου, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, απέστειλε επιστολή προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, στην οποία, τονίζει την «ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων» καθώς είναι «δεδομένη η απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε όλοι μας στην ασφάλεια των μαθητών».
Όσο για το δήμο Αθηναίων, δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα των σχολείων, αλλά βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του χιονιά.
Κανονικά θα λειτουργήσουν, αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Πειραιά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες και οι μετεωρολογικές προβλέψεις επιβάλλουν τη μη λειτουργία τους και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Βόρεια Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, όπως και στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας.

Στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, με απόφαση του δημάρχων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 8 και 9 Ιανουαρίου ενώ στον δήμο Δεσκάτης σχετική απόφαση ελήφθη μόνο για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, όλα τα σχολεία του νομού θα είναι κλειστά.

Στη Φλώρινα δεν θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων δεν θα γίνουν μαθήματα την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του παγετού και των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης στις Σέρρες

Θεσσαλία -Ήπειρος- Επτάνησα - Στερεά Ελλάδα

Κλειστές θα παραμείνουν σχολικές μονάδες λόγω των καιρικών συνθηκών, σε δήμους της Καρδίτσας και των Τρικάλων

Πιο συγκεκριμένα:

Δήμος Αργιθέας: O δήμαρχος Αργιθέας, Λάμπρος Τσιβόλας ύστερα και από την εισήγηση της σχολικής επιτροπής, αποφάσισε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι λόγω της έκτακτης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, ολικός παγετός) τα σχολεία του δήμου (νηπιαγωγείο και δημοτικά) θα παραμείνουν αύριο κλειστά.

Δήμος Μετεώρων: Στον δήμο Μετεώρων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, λόγω παγετού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή.

Δήμος Πύλης: Αύριο, μετά από απόφαση του δημάρχου Πύλης, Κώστα Μαράβα, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Πύλης λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Δήμος Σοφάδων: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σοφάδων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του ισχυρού παγετού, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή.

Δήμος Καρδίτσας: Από τον δήμο Καρδίτσας, ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου λόγω του ισχυρού παγετού που αναμένεται να είναι ολικός, (θερμοκρασία υπό το μηδέν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου) όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Μουζακίου: Λόγω παγετού, όλα τα σχολεία του Δήμου Μουζακίου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Δήμος Παλαμά: Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του ισχυρού παγετού που επικρατεί στον δήμο, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 8/1 για την ασφάλεια των μαθητών. Για την λειτουργία ή όχι των σχολείων την Τετάρτη 9/1 ο δήμος Παλαμά θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση.

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα δύο σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Κρυονέρι και Μεσενικόλα στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα, λόγω παγετού.

Δήμος Φαρκαδόνας: Αύριο δεν θα λειτουργήσει κανένα νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο, λύκειο ούτε οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Φαρκαδόνας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Κλειστά όλα τα σχολεία στον δήμο Τρικκαίων
O δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι δεν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.
Αντιθέτως, θα λειτουργήσουν κανονικά οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ κλειστά θα είναι τα άλλα ΚΔΑΠ του δήμου.

Στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία θα παραμείνουν κλειστά τα περισσότερα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν σε όλους τους δήμους, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τον δήμο της Λαμίας, όπου στην περιοχή του θα παραμείνει κλειστό μόνο το γυμνάσιο και το λύκειο της Υπάτης.

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία  σε δήμους των νομών Άρτας και Ιωαννίνων, λόγω παγετού.

Λόγω του παγετού, τα σχολεία στους Δήμους Ζαγορίου, Ζίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων δεν θα ανοίξουν αύριο και θα εξεταστούν οι καιρικές συνθήκες για την επόμενη ημέρα. Λόγω ψύχους στον Δήμο Κόνιτσας τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Τρίτη και Τετάρτη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των οχημάτων, με απόφαση του δήμου.

Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Πελλοπόνησος

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε πέντε δημοτικές ενότητες των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές ενότητες Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στις δημοτικές ενότητες Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, δεν πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις παραπάνω δημοτικές ενότητες και φοιτούν σε σχολεία, όπως Ειδικά, ΕΠΑΛ κ.α., εκτός των προαναφερόμενων περιοχών.
Κρήτη

Σημειώνεται ότι ακόμη και στην Κρήτη βρίσκονται σε ετοιμότητα οι αρχές, καθώς αναμένεται ένταση των χιονοπτώσεων από το βράδυ.
Κλειστά την Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Στεφανάκη.
Απόφαση για τα σχολεία του δήμου Ανωγείων αναμένεται αργότερα, καθώς υπάρχει χιονόπτωση και η θερμοκρασία βρίσκεται στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share