"Βόμβες" διασποράς του κορονοϊού οι ...δραπέτες νοσοκομείων της Αθήνας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

"Βόμβες" διασποράς του κορονοϊού οι ...δραπέτες νοσοκομείων της Αθήνας

Μόνο μέσα σε δυο εβδομάδες, έντεκα ασθενείς “εξαφανίστηκαν” από νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας!


“Πονοκέφαλο” στις Αρχές προκαλούν οι “αποδράσεις” από νοσοκομεία -κυρίως
αλλοδαπών- οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στο νέο κορονοϊό, αλλά επειδή φοβούνται την απέλαση, “εξαφανίζονται” και αποτελούν… βόμβες διασποράς του ιού.

Μόνο μέσα σε δυο εβδομάδες, έντεκα αλλοδαποί “εξαφανίστηκαν” από νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, και ενώ νοσηλεύονταν σε ειδικούς θαλάμους με συμπτώματα κορονοϊού. Ωστόσο, οι περισσότεροι φαίνεται πως περνούν την ασθένεια με ήπια συμπτώματα και για το λόγο αυτό ήταν σε θέση να φύγουν από το νοσοκομείο.

Μόλις, χθες, ένας αλλοδαπός “απέδρασε” από θάλαμο νοσηλείας covid 19 νοσοκομείου της πρωτεύουσας και πλέον αναζητείται από την Αστυνομία, αλλά και τους ιχνηλάτες της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Πριν από δύο ημέρες, ένας νεαρός από το Αφγανιστάν το “έσκασε” από το Ιπποκράτειο.

Οι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς έχουν μπει παράνομα στην χώρα και είχαν απλά καταγραφεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, δίνοντας στις περισσότερες των περιπτώσεων ψευδή στοιχεία ταυτότητας ακόμα και για την εθνικότητα τους, πόσω μάλλον για την διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας.

Το καλό στην υπόθεση είναι το γεγονός πως οι υπηρεσίες που τους αναζητούν, προκειμένου να επιστρέψουν στα νοσοκομεία ώστε να ολοκληρωθεί η νοσηλεία τους, βρίσκουν ανταπόκριση από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς, οι οποίοι βοηθούν την ΕΛ.ΑΣ και τους ανθρώπους της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας να βρουν τους ασθενείς, καθώς και οι ίδιοι φοβούνται μην κολλήσουν τον ιό.

Η συνεργασία, λοιπόν, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Αρχών και αλλοδαπών είναι ένα θετικό βήμα, καθώς σε τρεις περιπτώσεις και έπειτα από συνεργασία με γνωστούς του ασθενή που το είχε “σκάσει” από το νοσοκομείο, εντοπίστηκαν και επέστρεψαν για νοσηλεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share