Εμβόλιο Johnson & Johnson: Παγώνουν και στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Παγώνουν και στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί


Παγώνουν και στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, εν αναμονή των συστάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), όπως έκανε γνωστό ο Μάριος Θεμιστοκλέους το απόγευμα της Παρασκευής.

«Εμείς παραλάβαμε τα εμβόλια την προηγούμενη εβδομάδα. Θα ανοίγαμε την πλατφόρμα των ραντεβού» αλλά «με βάση και τις ανακοινώσεις της εταιρίας, η οποία συνέστησε να παραμείνουν τα εμβόλια έτσι και να μην χρησιμοποιηθούν, δεν ανεβάσαμε ραντεβού έτσι ώστε να μην έχουμε τη διαδικασία να τα ματαιώσουμε ή να τα αναβάλλουμε ή να τα μετακινήσουμε.

Περιμένουμε τις αποφάσεις του ΕΜΑ έτσι ώστε να αποφασίσουμε το τι θα γίνει» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΠΦΥ στον Τ/Σ MEGA. Διευκρίνισε, δε, πως κανένας πολίτης δεν έχει ραντεβού εμβολιασμού με το συγκεκριμένο σκεύασμα την προσεχή Δευτέρα.

Εξάλλου, σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελευθερία» τόνισε ότι υπήρχε πρόβλημα λόγω των διαφορετικών αποφάσεων που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από το μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από Covid.

 «Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά.

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις του ΕΜΑ
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) δήλωσε την Παρασκευή πως οι συστάσεις του για το εμβόλιο Janssen, της εταιρείας Johnson & Johnson, για την Covid-19 θα δημοσιοποιηθούν την προσεχή Τρίτη.

Ειδικότερα, ο ΕΜΑ, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ότι στις 20 Απριλίου, στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) θα παραχωρήσει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στην οποία θα αναφερθεί στα συμπεράσματά του όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου, η χρήση του οποίου ανεστάλη στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων χωρών, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share