Λιμάνι Θεσ/νίκης..Προσεχώς "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Λιμάνι Θεσ/νίκης..Προσεχώς "ΠΩΛΕΙΤΑΙ"

Εξελίξεις αναμένονται λίγο μετά την έλευση του 2008 σχετικά με την παραχώρηση σε ιδιώτες των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (και του Πειραιά)..
Την περασμένη εβδομάδα-σύμφωνα με πληροφορίες του Greece-Salonika πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα του πρωθυπουργού με τον Γ. Βουλγαράκη, παρουσία μάλιστα και του έλληνα γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας κ. Μητρόπουλου με αντικείμενο αυτό΄το θέμα.Ο κ.Βουλγαράκης είχε συνάντηση και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Λ.Θεσσαλονίκης Γιάννη Τσάρα, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτεί το επόμενο διάστημα τη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός έλαβε σαφή εντολή να κλείσει τις σοβαρές εκκρεμότητες "οπωσδήποτε πριν το ερχόμενο καλοκαίρι".
Σύμφωνα με πληροφορίες για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον διεθνείς ναυτιλιακοί όμιλοι και διαχειριστές λιμανιών, όπως οι Cosco, Maersk, Dubai Ports και Hutchison.
Οι περσινές κινητοποιήσεις που κράτησαν σχεδόν δύο μήνες προκάλεσαν ζημίες εκατομμυρίων ευρώ στις διοικήσεις των δύο λιμανιών αλλά και στους χρήστες τους (ναυτιλιακούς πράκτορες, εισαγωγείς, εμπόρους κ.ά.). Μάλιστα το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις συνέπεσαν με τις γιορτές των Χριστουγέννων τίναξε στον αέρα την εμπορική κίνηση και τον τζίρο εκατοντάδων επιχειρήσεων.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει το θέμα αμέσως μετά τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στο πρώτο 15θήμερο του Ιανουαρίου..

Bookmark and Share