Η κόντρα Τσιτουρίδη-Κιλτίδη συνεχίζεται και μετεκλογικά.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Η κόντρα Τσιτουρίδη-Κιλτίδη συνεχίζεται και μετεκλογικά..

Σε επεισοδιακή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Κιλκίς ούτε λίγο ούτε πολύ ο νομάρχης Ε.Μπαλάσκας απέδωσε το κακό εκλογικό αποτέλεσμα του κυβερνώντος κόμματος στο νομό στη χρόνια διαμάχη των δύο κορυφαίων στελεχών της ΝΔ.
Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Τσιτουρίδη, ο οποίος εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση τόσο εναντίον του νομάρχη όσο και κατά του κ. Κιλτίδη. Απαντώντας δημόσια και αναφερόμενος στις δηλώσεις του νομάρχη o Σ.Τσιτουρίδης, τόνισε με σκληρή γλώσσα ότι "ο κ. Μπαλάσκας εκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ. Προσωπικά τον στήριξα. Υπήρχαν άλλοι στη ΝΔ που ήταν απέναντι ή που πατούσαν σε δύο βάρκες. Είναι στέλεχος της ΝΔ, επομένως είναι από εκείνους που πρέπει να αναζητήσουν και το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την πτώση του κόμματος στο νομό". Με τη δήλωση αυτή ο κ. Τσιτουρίδης έκανε σαφές ότι εδώ τελειώνουν οι πολύ καλές σχέσεις που είχε με τον νομάρχη.
Χωρίς να τον κατονομάσει, ο κ. Τσιτουρίδης αποδοκίμασε και τη δήλωση του κ. Κιλτίδη προς τους ψηφοφόρους του το βράδυ των εκλογών ότι "εμείς είμαστε οι υγιείς δυνάμεις του τόπου". "Δεν συνηθίζω να κατατάσσω τους πολίτες σε υγιείς και μη υγιείς δυνάμεις", τόνισε. "Πολύ περισσότερο δεν χωρίζω τους ψηφοφόρους της ΝΔ ανάλογα με το αν επιλέγουν εμένα ή κάποιον άλλο. Δεν ξέρω αν είπε κάτι τέτοιο ο κ. Κιλτίδης, αλλά, αν το είπε, δεν είναι μόνο λάθος, αποτελεί και αντικομματική θέση".
Εκτός από τις ευθύνες που επιμέρισε, ο κ. Τσιτουρίδης προσπάθησε να εξηγήσει και τη μείωση των προσωπικών του σταυρών σε σχέση με το 2004, αποδίδοντάς την σε υπονομευτές.

Στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου ο κ. Τσιτουρίδης συγκέντρωσε 12.904 σταυρούς, περίπου τρεις χιλιάδες λιγότερους από το 2004. Και σε αυτές τις εκλογές ο κ. Κιλτίδης είχε προβάδισμα συγκεντρώνοντας 15.339 σταυρούς.
Bookmark and Share