Η αλήθεια για τη σύλληψη του Στίβεν Λάλα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Η αλήθεια για τη σύλληψη του Στίβεν Λάλα..

Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας,σε ορισμένα blog,αποκαλύψεις για την σύλληψη του Στίβεν Λάλα στα οποία παρουσιάζεται ο τότε πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης ως ο "αυτουργός της προδοσίας" και ο "καταδότης του Έλληνα κατασκόπου".Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης με τους "συνbloggers" ή διάθεση υποστήριξης του κ.Μητσοτάκη και επειδή μέλη του Gr-Salonika ήταν απ΄τους ελάχιστους που ήρθαν σε επαφή με τον κ.Λάλα μετά την επιστροφή του στη Χρυσούπολη Καβάλας αλλά και επειδή γνωρίζουμε τα πραγματικά γεγονότα εκείνης της εποχής θα παραθέσουμε την πραγματική ιστορία..
Το λάθος ή η γκάφα λοιπόν δεν έγινε σκόπιμα και δεν έγινε απ΄τον τότε πρωθυπουργό.Έγινε όμως από την υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του.. H μοιραία στιγμή για τη δράση του Στ.Λάλα ήλθε στις 26 Φεβρουαρίου 1993. H τότε υφυπουργός Εξωτερικών κυρία Βιργινία Τσουδερού ενημέρωσε τον τότε πρέσβη μας στις ΗΠΑ κ. Χρήστο Ζαχαράκη για μια άγνωστη πτυχή του θέματος των Σκοπίων, την οποία γνώριζαν μόνο οι Αμερικανοί. Είχαν συντάξει μάλιστα σχετικό υπεραπόρρητο έγγραφο που είχε σταλεί από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα στην Ουάσιγκτον. Τότε ο αμερικανός αξιωματούχος Ντέιβιντ Ράνσομ άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ανέθεσε στον Τζον Κουατρόκι, αξιωματικό του FBI, να διερευνήσει την υπόθεση. Ο Κουατρόκι ήλθε στην Ελλάδα στις 23 Μαρτίου 1993 και εστίασε αμέσως το ενδιαφέρον του σε επτά υπαλλήλους της πρεσβείας οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα εισόδου στη Μονάδα Επικοινωνίας Προγραμμάτων (ΜΕΠ) και πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα. Σε αυτόν τον χώρο τοποθετήθηκαν από το FBI οι κάμερες που «έπιασαν» τελικά τις κινήσεις του Λάλας και τεκμηρίωσαν την κλοπή στοιχείων.
Οι Αμερικανοί εντόπισαν στη συνέχεια και τις συναντήσεις του με τον «ταγματάρχη» της ΕΥΠ. .H αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Στις 28 Απριλίου 1993 ο Λάλας κλήθηκε από την υπηρεσία του να ταξιδέψει στη Βιρτζίνια για να ενημερωθεί τάχα για ένα σημαντικό θέμα που σχετίζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις. Μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο συνελήφθη.
Στελέχη της ΕΥΠ υποστηρίζουν σήμερα ότι «οι πληροφορίες του Λάλας διοχετεύονταν άκριτα σε στελέχη της κυβέρνησης, με τα οποία τα αρμόδια στελέχη της ΕΥΠ διατηρούσαν προσωπικές σχέσεις. Οι πληροφορίες του Λάλας άρχισαν να μοιράζονται σαν φέιγ βολάν, χωρίς καμία επεξεργασία. Και τότε έγινε το λάθος με την αναφορά της κυρίας Τσουδερού που πρόδιδε την εκ των έσω ενημέρωση». H θεωρία για συνδυασμό λαθών στην υπόθεση Λάλας ενισχύεται από το γεγονός ότι ο δικηγόρος του Λάλας Τζον Σουεράινγκ δεν μίλησε ποτέ για προδοσία αλλά για «ακούσια ενέργεια», που οδήγησε στη σύλληψή του.

13 σχόλια:

  1. ayth pisteyw kai gw pws einai h pragmatikh istoria.ap'oti katalava anafereste sto dhmosieuma tou press-gr.einai poly periergo kai xwris katholou stoixeia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο τον Λάλα , δεν γνώριζε ότι έστελνε πληροφορίες σε ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
    Με τους πολιτικούς που έχουμε, μόνο οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ γίνονται ήρωες και επιβραβεύονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΛΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.ΑΦΟΥ ΔΕ ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ,ΤΙ ΤΙΣ ΒΑΖΕΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. nomizw pws sto idio symperasma me to Gr-Salonika eixe katalhksei kai o papaxelas sto shrial tvn ekpompwn tou gia ton lalas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως τώρα δεν έχεις πέσει έξω salonika..Νομίζω πως και εδώ έχεις δίκαιο.Σε παρακολουθώ απ'το ξεκίνημα.Μπράβο και συνεχίστε την καλή δουλειά.
    Γιώργος"Κιλκισιώτης",από Τορόντο,Καναδά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Se mas tous Ellhnes aresoun poly oi istories sunomwsias..S'auth thn periptwsh pantws mou myrizei katharh malakia twn politikwn.Einai dynaton enas antrwpos pou epi tosa xronia edine sth xwra tou toso megalo ogko plhrofwriwn na kremetai ap;th vlakeia kai thn afeleia mias yfypourgou ekswterikwn?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΠΙΖΩ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γνωριζω ο,τι οσα γραφεις ειναι σωστα.
    Χωρις χιλιοστο αποκρυψης.
    Μονον ο ''ταγματαρχης''.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΣΩΣΤΟΣ!!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ανιψιά του προέδρου Βολεϊμπολίστρια και Δημοσιογράφος ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ …


    Mε τέτοια ομάδα πρόεδρε …Κοκκίνου ( Κατερίνα) ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ , ΚΑΪΛΗ ( ΦΙΛΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ) και δεν ξέρω τι άλλο μας επιφυλάσσεις …εθνική μοντέλων κατεβάζεις …στις άλλες εκλογές! και ΠΑΜΕ ΓΙΑ τα ΣΚΟΠΙΑ... ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oti egine egine.twra an afou o karamanlhs dhlwnei "patriwths" hrthe h wra na to apodeiksei.
    As apokatasthsei th zwh kai thn timh autou tou talaipwrhmenou Ellhna pou plhrwse th malakia tou Ellhnikou politikou systhmatos kai opws dhlwse kai o idios "den to metaniwse kai an xreiazotan tha to ksanakane".
    Well done Lalas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share