"Ελλάς-Μακεδονία" στην Ακτή Ελεφαντοστού..! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

"Ελλάς-Μακεδονία" στην Ακτή Ελεφαντοστού..!

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το δημοτικό σχολείο «Ελλάς – Μακεδονία» στην παραμεθόριο περιοχή Guiglo, της Ακτής Ελεφαντοστού. Το σχολείο, δυναμικότητας 300 μαθητών, στεγάζει ορφανά παιδιά οι γονείς των οποίων πέθαναν από HIV/AIDS και έγινε με χρηματοδότηση της οργάνωσης «Ελληνική Δράση Αφρικής», ( www.actionafrica.gr )πρόεδρος της οποίας είναι η κ. Μέρω Κεσεσίογλου, πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα.
Το σχολείο αυτό είναι το δεύτερο ελληνικό σχολείο που ιδρύει η κ. Κεσεσίογλου. Το πρώτο ήταν πριν από 11 χρόνια στην πόλη Toukouzou της Ακτής Ελεφαντοστού, όπου φοιτούν 600 παιδιά μαθαίνοντας ελληνικά.
Από το 1980 μέχρι σήμερα η ίδια έχει ιδρύσει συνολικά εννιά νοσοκομεία, ένα ορφανοτροφείο και δύο σχολεία, όλα με την επωνυμία «Ελλάς» και με την ελληνική σημαία να κυματίζει σε αυτά. Εξόπλισε 30 Κέντρα Υγείας και υλοποίησε 70 προγράμματα ανάπτυξης όπου ιδρύθηκαν 70 συνεταιρισμοί με 3.000 γυναίκες, οι οποίες πέτυχαν να αυξήσουν το μηνιαίο τους εισόδημα.
Τον Οκτώβριο τιμήθηκε για το φιλανθρωπικό της έργο στη Μαύρη Ήπειρο, με το ανώτατο παράσημο της Αφρικανικής Ένωσης, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων από τα 53 κράτη-μέλη της, στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.


πηγή"ΑΠΕ"

6 σχόλια:

  1. απιστευτο.ακομα μια περιπτωση που η Ελλαδα μεγαλουργε΄.κι οπως παντα αυτο γινεται εκτος συνορων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο της. Φιλάνθρωπος και παράλληλα προωθεί την Ελλάδα. Εύγε για την προσπάθειά της και την αποφασιστικότητά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ...Η ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕΕΕΕΕΕΕ"
    ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΑΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Αφρικοί οι Έλληνες έχουν κάνει θαύματα και ελάχιστα είναι γνωστά. Εδώ μόνο δεν γίνεται τίποτα γιατί εκει τα έχουν ανάγκη, τα ζητάνε και τα εκτιμάνε. Εδώ εαν προσπαθήσει κανένας να κάνει κατι παρόμοιο, θα επέμβουν όλα τα κερδοσκοπικά μουνιά που βγάζουν απο την διαπλοκή ξύγκι απο τη μύγα και θα χαλάσουν κάθε προσπάθεια. Εδώ εχουμε μονο πανάκριβες σχολές, μπουρδέλα δημόσια και καινουρια κτήρια που δεν στελεχώνονται.

    Εδώ στην Αλβανία υπάρχει ήδη πρότυπο κολέγιο και τα πλουσια αλβανοπαιδά μαθαινουν με ένα εξαιρετο σύστημα εκπαίδευσης τα ελληνικά φαρσί! Τα ακουσα στην ΝΕΤ και έπαθα την πλάκα μας. Τα δικα μας τα μαλακισμένα μόνο για κανα μπάφο είναι...

    Γαμώ την κατάντια μας και τους πουστηδες που ψηφιζουν αυτους που μας έφτασαν εδώ και μας έκαναν σαν τα μουτρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share