οτημάτων! Η τοποθέτηση των συσκευών ξεκίνησε από την αρχή του έτους, με συνολικό κόστος 15.000 ευρώ και ήδη εφοδιάστηκαν και τα 24 σχολικά συγκροτήματα (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) που λειτουργούν εντός του δήμου Καλαμαριάς.Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση δίπλα στα θυροτηλέφωνα και γραμματοκιβωτίων αλληλογραφίας, ώστε να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι είσοδοι στα σχολεία εξωσχολικών.
Η πύλη του κάθε συγκροτήματος κλειδώνει μετά την προσευχή, ώστε κανείς εξωσχολικός να μην μπαίνει στο χώρο, χωρίς να εξηγήσει στον φύλακα το λόγο της επίσκεψής του, αλλά και κανένας μαθητής να μην βγαίνει έξω για κανένα λόγο.

"Οι σχολικοί φύλακες βρίσκονται στα σχολεία από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και η προσφορά τους είναι σημαντική στον έλεγχο εισόδου-εξόδου. Οι μαθητές της Καλαμαριάς είναι ασφαλείς από κάθε κίνδυνο, σε καιρούς δύσκολους και επικίνδυνους», δήλωσε ο κ. Οικονομίδης.