Η Τουρκία το.."χαβά" της. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Η Τουρκία το.."χαβά" της.

Ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και επισήμως οι ημερομηνίες κατά τις οποίες ο Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσει το επίσημο ταξίδι του στην Άγκυρα(σύμφωνα με πληροφορίες 23-25/1), η τουρκική πλευρά συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προκλητικές αιτιάσεις της σχετικά με τα Ίμια και το τουρκικό ΥΠΕΞ μιλά καθημερινά για παραβίασεις των "τουρκικών χωρικών υδάτων" στη θαλάσσια περιοχή από ελληνικά σκάφη.
Αν και ο τουρκικός Τύπος, παρουσιάζοντας το θέμα, προσπαθεί να πείσει πως η Άγκυρα αποτρέπει μια νέα κρίση τύπου '96 στα Ίμια, το τουρκικό γενικό επιτελείο δίνει συνέχεια στην πρακτική των τελευταίων εβδομάδων να εκδίδει ανακοινώσεις περί "παραβίασης των τουρκικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων". Τις τελευταίες ημέρες εξέδωσε δύο τέτοιες ανακοινώσεις, στις οποίες υποστηρίζει ότι σκάφη του λιμενικού εισήλθαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα (http://greece-salonika.blogspot.com/2008/01/blog-post_7023.html) και πως ενημερώθηκε σχετικά το τουρκικό ΥΠΕΞ, για να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες. Παράλληλα η τουρκική διπλωματία έσπευσε να δηλώσει και την ενόχλησή της για τον τρόπο με τον οποίο ελληνική εφημερίδα παρουσίασε την επίσκεψη του τούρκου στρατιωτικού ακολούθου(!!), συνταγματάρχη Αττίλα Σιρίν, στη Θράκη. Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα επέδωσε νότα στο ελληνικό ΥΠΕΞ, με την οποία εκφράζει την ανησυχία της Τουρκίας για το εν λόγω δημοσίευμα, στην οποία επισημαίνει ότι για την επίσκεψη είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων το ελληνικό ΓΕΕΘΑ.

Την ίδια ώρα τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας μεταδίδουν ότι τρεις Τούρκοι προσπάθησαν να σηκώσουν την τουρκική σημαία στα Ίμια, αλλά απομακρύνθηκαν από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, πρόκειται για εργαζόμενους στο δήμο Τουργκουτρεΐς της Αλικαρνασσού (Μποντρούμ), οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν στα Ίμια με τουρκικές σημαίες, προκειμένου "να διαμαρτυρηθούν για την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από σκάφη του ελληνικού λιμενικού σώματος". Κατά τον τουρκικό Τύπο, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρεμπόδισε την απόβαση των τριών Τούρκων, ενώ ο νομάρχης των Μούγλων, στην οποία υπάγεται διοικητικά το Μποντρούμ, ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης και είπε πως εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία θα διαταχθεί προανάκριση..

4 σχόλια:

  1. me geia to neo look salonika.einai cool..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑ.ΑΦΟΥ ΤΑ ΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΧΑΡΙΣΕΙ ΑΠ'ΤΟ '96 Ο ΚΙΝΕΖΟΣ.ΓΑΜΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KINEZOS,KARAMANLHS,GIORGAKHS OLOI TOYS STA IDIA SKATA KOLYMPANE.
    MONO O KARATZAFERHS DIAFEREI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. GINE ARHS NA GOUSTAREIS!
    GINE ARHS NA GOUSTAREIS!
    GINE ARHS NA GOUSTAREIS!
    GINE ARHS NA GOUSTAREIS!
    GINE ARHS NA GOUSTAREIS!
    GINE ARHS NA GOUSTAREIS!
    GINE ARHS NA GOUSTAREIS!
    GINE ARHS NA GOUSTAREIS!
    GINE ARHS NA GOUSTAREIS!
    GINE ARHS NA GOUSTAREIS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share