Το παιχνίδι της Τουρκίας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

Το παιχνίδι της Τουρκίας..

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας η επιθετική τακτική που ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες η Αγκυρα, καταγγέλλοντας δήθεν παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά αλιευτικά και σκάφη του Λιμενικού στην περιοχή των Ιμίων(φώτο).
Όλα δείχνουν πως το λεγόμενο "βαθύ κράτος" ή αλλιώς "στρατιωτικό κατεστημένο" της Τουρκίας θέλει να επιβάλλει τη δική του ατζέντα στις προσεχείς Ελληνοτουρκικές συνομιλίες.
Μόλις είκοσι ημέρες πριν από την προγραμματισθείσα μετάβαση του κ. Κώστα Καραμανλή στην τουρκική πρωτεύουσα (23-25 Ιανουαρίου), οι συνεχείς διαμαρτυρίες του «βαθέος κράτους» για υποτιθέμενες παραβιάσεις του «τουρκικού θαλάσσιου χώρου» μεταβάλλουν την ατζέντα των συνομιλιών, όπου εκ των πραγμάτων προστίθεται και το θέμα των «γκρίζων» ζωνών στο Αιγαίο. Αλλωστε το τουρκικό κράτος δεν προβάλλει απλώς τον ισχυρισμό ότι η κυριαρχία στις βραχονησίδες Ιμια είναι απροσδιόριστη, αλλά ομιλεί ευθέως περί περιοχής της τουρκικής επικράτειας, την οποία ξαναβαφτίζει με το γνωστό όνομα «Καρντάκ».
Οι δήθεν παραβιάσεις στα Ιμια είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των θεμάτων που η τουρκική κυβέρνηση εγείρει το τελευταίο διάστημα (Θράκη, αποστρατιωτικοποίηση Δωδεκανήσων, υπερπτήσεις νησιών), επιδιώκοντας να γεμίσει την ατζέντα των ελληνοτουρκικών θεμάτων. Η πληροφορία που θορύβησε ιδιαιτέρως τα ανώτατα κλιμάκια των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας ήταν η πρόθεση Τούρκων «πυροσβεστών» να υψώσουν την τουρκική σημαία στα Ιμια, και αυτό διότι ξύπνησε μνήμες από την κρίση του 1996.
Επί του παρόντος, η στρατηγική της Αθήνας είναι ο δρόμος της αποκλιμάκωσης: δεν απαντά σε υψηλούς τόνους στην Αγκυρα, προσπαθεί να «νουθετήσει» τους ψαράδες της Λέρου και της Καλύμνου να αποφεύγουν να εμπλέκονται σε επεισόδια με τις τουρκικές ακταιωρούς κατά την αλιεία της τσιπούρας και παρακολουθεί την κατάσταση από απόσταση, εμπλέκοντας μόνο σκάφη του Λιμενικού και όχι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.
Στο διπλωματικό πεδίο τα διαβήματα της τουρκικής διπλωματίας απαντώνται σχεδόν αμέσως από «υποχρεωτικές» παραστάσεις διαμαρτυρίας της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτές οι διπλωματικές αψιμαχίες θυμίζουν έναν ιδιότυπο διάλογο κωφών: η κάθε πλευρά επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις της όχι για να πείσει την άλλη, αλλά για να καταγράψει τα συμφέροντα και τις απόψεις της διά παν ενδεχόμενο. Στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση είναι ήρεμη.
Παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών έχουν να καταγραφούν από την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, αφού την Πρωτοχρονιά η Αγκυρα αποφάσισε να τηρήσει τα προβλεπόμενα από το μορατόριουμ, σε αντίθεση με όσα έπραξε τα Χριστούγεννα, οπότε οι παράνομες πτήσεις σταμάτησαν μόνο για 24 ώρες.
Μέσα σ΄όλο αυτό το πνεύμα υποχωρητικότητας της Ελληνικής πλευράς,οι "φωνές "που προτείνουν στον Κ.Καραμανλή να επισκεφτεί και τον Ελληνισμό της Ίμβρου-Τενέδου,σε απάντηση της επίσκεψης Μπαμπατζάν στη Θράκη,δύσκολα θα απαχολήσουν τα "αυτιά" του ΥΠ.ΕΞ και του Μαξίμου..

5 σχόλια:

  1. αφου το εχουμε ξαναπει ρε salonika.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.
    εδω μας δουλευουν σκοπιανοι και αλβανοι,οι τουρκοι θα κολλοσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. POLY SWSTH H PARATHRHSH STHN TELEYTAIA PARAGRAFO.MAKARI O KWSTAKHS NA VREI TA ARXIDIA TOY KAI NA PAEI IMVRO.AN KAI ME THN KORH TOPY DRAKOULA DIPLA TOY SXEDON APOKLEIETAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν ο μπαμπατζαν,ντεντε και λοιποι τουρκοι πρακτορες και παρατρεχαμενοι αλωνιζουν στη θρακη,το λιγοτερο που μπορει να κανει ο Ελληνας Πρωθυπουργος ειναι αυτη η επισκεψη στους Ελληνες της Τουρκιας.
    Και αφου ο Καρατζαφερης βγαινει ανοιχτα και το προτεινει στον Καραμανλη,αν τελικα δεν παει ο πρωθυπουργος,ας παει ο καρατζφερης,ο παπανδρεου,η παπαρηγαν η καποιος πολιτικος που αισθανεται Ελληνας επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

    Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΣΑ ,Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΑΒΗΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΗΣ.

    Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΦΙΛΕΣ ΤΩΝ ΘΗΛΥΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΗΔΑΝ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ....ΜΑΘΗΤΕΣ,ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΠΗΔΑΝ ΠΕΛΑΤΙΣΕΣ ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΔΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ,ΨΑΡΑΔΕΣ ΠΗΔΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΓΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΠΕΣ ....ΣΤΟΥ ΨΑΡΑΔΕΣ,
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΑΜΑΤΕ Η ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ,ΤΗΝ ΚΟΡΗ ,ΤΟΝ ΓΙΟ Η ΤΗΝ ΜΑΝΑ .....
    ΕΙΠΑΜΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΝΤΕΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ..
    ΕΠΙΜΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ
    ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
    ΤΗΣ CIA KAΙ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ,ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ
    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ
    "ΔΕΞΙΟ".
    ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ
    ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ?
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΕΛΟΥΝ,
    ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ
    ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ,
    ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ
    ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΓΙΑΤΙ?
    ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ?


    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΘΩΩΝΟΥΝ
    ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΙΣ ΚΑΙ
    ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΑΒΑ-CIA?


    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ
    ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ,
    ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ?
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΣΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share