Πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό απ΄την ομάδα ΒΑΝ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό απ΄την ομάδα ΒΑΝ.

Νέα ειδοποίηση-έκθεση της ομάδας ΒΑΝ, για επικείμενο μεγάλο σεισμό στον ελλαδικό χώρο, με βάση σεισμικά σήματα που καταγράφηκαν στα μέσα Ιανουαρίου, αναρτήθηκε την πρώτη Φεβρουαρίου στη βάση δεδομένων «Statistical mechanics» του αμερικανικού πανεπιστημίου Cornell.
Το επιστημονικό συμπέρασμα από τα δύο ισχυρά, προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα «SΕS», που έχει καταγράψει το δίκτυο ΒΑΝ στις 10 Ιανουαρίου στην Πάτρα και στις 14 Ιανουαρίου στον Πύργο, είναι ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να αναμένουμε ισχυρό σεισμό, μεγαλύτερο από 6 Ρίχτερ!
Οι επιστήμονες που συνεργάζονται με την ομάδα ΒΑΝ του καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσου, με συντονιστή τον καθηγητή Ακη Τσελέντη, βρίσκονται σε συναγερμό, περνούν πολλές ώρες στο ύπαιθρο, παρακολουθώντας συνέχεια σεισμικές παραμέτρους, καθώς και μετρήσεις από τα όργανα του δικτύου.
Η υπό μελέτη περιοχή περιλαμβάνει ένα παραλληλόγραμμο που καλύπτει το βόρειο, σχεδόν μισό, δυτικά της Πελοποννήσου, τον Κορινθιακό Κόλπο, μέρος των Επτανήσων, καθώς και μια ζώνη από τη Στερεά Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 23 Νοεμβρίου, στη βάση δεδομένων του Cornell, ο καθηγητής Παν. Βαρώτσος και οι συνεργάτες του είχαν καταθέσει καταγραφές που ξεκίνησαν στις 7 Νοεμβρίου που έδειχναν σεισμό 6 Ρίχτερ στην περιοχή όπου σημειώθηκαν τελικά τα 6,5 του Λεωνιδίου...
Τα νέα στοιχεία περιλαμβάνονται σε μια 14σέλιδη αναφορά «SΕS» (Seismic Electric Signals) στο Cornell, που υπογράφουν o καθηγητής Π.Α. Βαρώτσος με τους συνεργάτες του Ν.Β. Σαρλή και Ε.Σ. Σκόρδα.
Η αναφορά που στάλθηκε πριν από 9 ημέρες έχει ήδη περιληφθεί στο «Statistical mechanics» του αμερικανικού πανεπιστημίου. Το περιεχόμενό της είναι μια εκτενής ανάλυση, που στο πρώτο μέρος αναφέρεται στις 4 περσινές προβλέψεις της ομάδας ΒΑΝ, με παράθεση όλων των σχετικών στοιχείων με προσεισμικά σήματα και χάρτες, ενώ δίνει παράλληλα και την επιβεβαίωση των προβλέψεων, με τους σεισμούς που ακολούθησαν σε διάστημα μερικών εβδομάδων έως και μερικών μηνών.
Πηγή είδησης:εφημερίδα "Έθνος".

60 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΟΥΝΕ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΟΥΝΕ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τη μαλακια την κανει παλι ο βαρωτσος.ξερετε ποσες φορες εχει πεσει εξω?πολυ περισσοτερες απ όσες μεσα..
    σιγα τον επιστημονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο ροκαμπιλάς σε ρόλο "λαγού"!..

    Έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές με τους οποίους πίναμε καφέ το πρωί στη Βαλαωρίτου, εξέφραζαν την εκτίμηση οτι ο ροκαμπιλάς Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι παρά ο "λαγός" στη προσπάθεια των νταβατζήδων ν αλλάξουν τα φώτα στο πολιτικό σκηνικό. Ο Τσίπρας που έχει τα χρόνια του Χριστού προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στον Παπανδρέου, την Παπαρήγα αλλά και τον Καραμανλή που έτσι κι αλλιώς πάει για σύνταξη. Οι νταβατζήδες με την περίπτωση του Αλέξη Κοσμοπόλιταν, θέλουν να αποδείξουν οτι τους είναι σχετικά εύκολο να κατασκευάσουν εναν νέο ηγέτη και για τα κόμματα εξουσίας. Αλλωστε τέτοια πειράματα έχουν γίνει ήδη -με αμερικάνικο δάχτυλο- σε πολλές απο τις γειτονικές μας χώρες της ευρύτερης περιοχής των βαλκανίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. epikyndina ta pragmata dhladh..na parw antisxoina???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ..
    ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μηπως έκλασαν οι πασόκοι όλοι ταυτόχρονα και κουνήθηκε η Πάτρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oso kai na mh theleis na thn pareis sta sovara,mia tetoia eidhsh oposdhpote se epeireazei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο τοπος ειναι ενας σεισμογενης τοπος καθε λεπτο γινεται ενας σεισμος - στατιστικα αν το δουμε ειναι πιθανη μια εντονη σεισμικη δραστηριοτητα σε στα επομενα 2 χρονια ( το ειπε και ο Παπαζαχος , που ειναι πιο νηφαλιος ) ΑΡΑ τι πιο φυσιολογικό σε μια σεισμογενη περιοχη να δουμε ενα σεισμο - που εφοσον εχουμε λαβει τα καταλληλα μετρα -ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΑ _ σεισμοσ θα ειναι και θα περασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΈΜΕ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΈΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΆ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ (ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ). ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ (ΒΑΡΩΤΣΟΣ) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΈΔΑΦΟΣ? Ο ΒΑΡΩΤΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ? ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ - ΟΠΩΣ ΈΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΗ ΠΙΕΣΗ-ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΙΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΌΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ. ΤΟ ΒΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ - ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΒΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ. ΧΡΗΣΤΟΣ.Ν ΙΩΝΙΑ.ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΠΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ?
    Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΑΘΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΑΡΩΤΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΕΥΡΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΩΤΣΟ ΞΕΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Osoi grafete kai enadioneste stin omada van alla kai se olou stous episimonikantides pou enadionede tha prepei na drepeste! EIMASTE SEISMOGENEIS PERIOXH! sthn iaponia den arkoude poia se klassikes methodous exoun antoistixes oamdes van kai eksoplismo diaspartes se ola ta nisia tous! edo afto pou kanie i omada van einai leitourgima kai tous katigoroun...en telei EINAI PROVLEPSEIS! den einai 100% sigouro kati alla KALITERA PROLIPSI PARA AGNOIA!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ ΜΑΚΑΚΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΝ ΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ !!!ΑΡΚΕΙ, ΟΡΓΙΑ!!!!, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΝΟ SITE ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Βαρωτσος εχει πει οτι ακομα η μεθοδος του ειναι υπο ερευνα, δεν ειπε ποτε οτι την τελειοποιησε. Συνεπως ακομα και 1 στις 5 να πεφτει μεσα για μεγαλους σεισμους αυτο κατι σημαινει. Κανει σεισμους στην Ελλαδα αλλα οχι καθε λιγο 6,5R. Αν μου ελεγε οτι θα κανει στις επομενες 30 μερεςς σεισμο 5R καπου στην Ελλαδα θα ελεγα οτι λεει μπαρουφες γιατι ειναι σιγουρο οτι θα γινει. Ομως 6,5R γινεται κατα μεσο ορο 1 το χρονο στην Ελλαδα, αρα δε μπορει να πετυχαινει. Εξαλου οι προγνωσεις που δινει δεν ειναι σε βαθος χρονων αλλα μερικων ημερων απ οτι ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. να συμπληρωσω οτι ειναι λαθος να αρχισει να λεει στον κοσμο: αυριο θα κανει 5R στην Πατρα, σε ενα μηνα θα κανει 5R στη Ροδο και αλλα τετοια. Αναστατωνεται τσαμπα ο κοσμος. Ομως αν βλεπει 6,5R να το πει γιατι το 6,5 μπορει να ειναι και 7R (εδω εχουν αποκλιση 0,3R πολλες φορες τα διαφορα κεντρα οταν μετρουν ενα σεισμο που εχει γινει, δε θα εχει αποκλιση η προβλεψη;) και σε τετοια περιπτωση εγω τουλαχιστον θα κοιμηθω στην πλατεια διοτι ακομα και με 6,5 πολλα σπιτια μπορουν να καταρευσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. pantos sto site pou edose xtes o triantafilopulos kai i eki ergasia ton sismomanton tis zografou den itan tipota para mia analysi sismon ke ilektromagnitikon simaton pu ixan idi gini. katevasa to egrafo to meletisa. UTE kan den itan grameno simfona me ta standarts tou Harvard(pu ine ta minimum gia akadimaiki ergasia meleti se ditika panepistimia) . aporo an pragmati egine apodekto to egrafo afto apo panepistimio tu ditiku kosmou. opios apo do to diavase mpori na mu pi pu akribos sta CONLCLUSIONS anaferete prognosi esto ke geniki??? an ine pragmati afto to epimaxo egrafo tote ine krima na eftelizete etsi i epistimi pros ikonomiko ofelos merikon(xorigisis programaton apo ti tsepi tu ftoxou elinikou laou pou oute kan dromous den exi!!) xrisimopiontas ta idi eftelismana mesa mazikis enimerosis sti xora mas. pragmatika ntropi na koroideyete etsi efkola o elinikos laos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΕΙΑ ΣΑΣ,

    ΒΑΝ = ΒΑΡΩΤΣΟΣ+ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ+ΝΟΜΙΚΟΣ

    ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ Α ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΝ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΦΥΣΙΚΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΒΑΡΩΤΣΟΣ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΊΖΟΝΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ.
    Η ΟΜΑΔΑ ΒΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΕΝΩ ΟΠΟΙΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Α. (δεν είναι λάθος η συντομογραφία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν είναι τυχαίο το ανέκδοτο για το αυτοκίνητο που ο Έλληνας ζήτησε να το κάψουν (επειδή δεν μπορούσε να το αποκτήσει), ενώ κάποιοι άλλοι Ευρωπαίοι ζητούσαν την αντιγραφή του ή την κλοπή του. Ας μην ξεχνάμε την περίπτωση της Ελληνοαυστραλής επιστήμονα που θέλησε να δώσει στην Ελλάδα την πρωτιά για κάποια ανακάλυψή της ενάντια στον καρκίνο και κάποιοι ...πανέξυπνοι Έλληνες επιστήμονες της είπαν να πάει στην κουζίνα της να πλύνει τα πιάτα. Αποτέλεσμα η επιστροφή της στην Αυστραλία και η επιχορήγησή της από μεγάλο αμερικανικό πανεπιστήμιο για την συνέχιση της έρευνάς της. Στην Ελλάδα του Ζαχόπουλου, του Αναστασιάδη, του Τριανταφυλλόπουλου, του Παπαζάχου, του Παπαδόπουλου (σεισμολόγου) και άλλων "φωστήρων" δεν επιτρέπεται η αναγνώριση μιας προσπάθειας 27 χρόνων τριών καταξιωμένων και πανέξυπνων Ελλήνων επιστημόνων που έχει δώσει αποτελέσματα... Πρέπει να είμαστε πολύ πιο έξυπνοι από τους Ιάπωνες που ήδη έχουν επιχορηγήσει τη μέθοδο VAN με 6.000.000 ευρώ!!! Locksmith.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Gia su....
    www.arxiv.org/abs/0711.3766

    oute kan provlepsi. opios exi akadimaiki ekpedefsi ke gnorizi akadimaika agglika as diabasi to eggrafo ke as vgali ta simperasmata tu. kata poso itan provlepsi??, pos ekmetaleftikan tin dimosieysi mias apla perigrafikis ergasias se panepistimio tis NY(apta dekades)(to sigkekrimeno plisiazi pio poli se idiotiko kolegio) (pu parepiptontos ston tomea tis sismologias logo geografikis theseos- den exun sismus eki tous telefteus 2-3 eones na erevnisun meletisun - den exi kai tin kaliteri aksiologisi pano se gnosi tu thematos). pios kseri pion lazoelina lamogio kathigiti ekmetaleytikan ladosan oste esto na kataxorisun tipika tin ergasia afti sta archives tus. orgasmos parapliroforisis ellinares mu. alli mia prospathia na FAN tous metrimenous economicous porous mas. NTROPI SE OLUS TOUS ELLINES POU ZOUN KOROIDEBONTAS TUS ADINATOYS KAI MI GNORIZONTES.
    vrite mia timia doulia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε ολους τους ανεγκέφαλους που δεν πιστεύουν σε οτι έχουμε επιστήμονες σας άρεσε το 6.1 απόψε??? Αυτο που θα έπρεπε να κανει ο Βαρώτσος και η ομάδα του είναι να πάνε στο εξωτερικό να δουλέψουν όπως τόσοι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες. Δες MIT και ένα σωρό άλλα πανεπιστήμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. kala re rezili esi me ton egefalo to megalo (malon kalo exis megalo) , toso periergo su fanike enas metasismos ke i dithen provlepsi tu(tha gini enas sismos lei o epistimonas su mesa sto dimino.. pote ke pu?? poli sigkekrimeni ke xrisimi provlepsi as adiasume tin peloniso gia dyo tris mines more ).Stamata na vlepis tis malakies pu lei i tsapanidoy an exis ti sxetiki noimosini na katalavis gia pio logo legonte ola afta. ise toso asxetos. statistika provlepete enas tetios metasismos. kseris ti lei o ipolipos kosmos gia tis provlepsis van?? ante kane ena research karagiozi tis dekaras na dis poso eggires, akribis ke anamenomenes ine i provlepsis ton lamogion sou. ola afta ine statistika anamenomena lene i megaliteri epistimones. ala esis to logiko ke aftonoito to exete baftisi epistimi. gia des to eggrafo dithen provlepsi sto cornell ke pes mu magka tis dekaras. den kserete pos na fate ta lefta mas gelioi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ti se endiaferei esena,poios einai epistimonas,poios to paizei epistimonas kai erminebei ta statistika h to an tha soy pesei to tabani sto kefali?ayto poy den katalabeno ego einai pos ginete kai ta xeroyn ola oi ELLINARES MAS kai toys snomparoyn oloys.EIMASTE LAOS POY OLOI XEROYN TA PANTA.oso gia ta lefta poy mas trone...exeis 150 paradigmata na peis prin apo ton barotso...anoixe ta matia soy kai koita ligo gyro soy kai tha deis apo poy sta trone...ena alo poy exo na po,na x a n a vgalete N.D. ELLINARES MOY opos dixnoyn ta statistika aristera.eiste axioi ths tyxhs sa ree...kai telos ayto poy xero ego einai oti tis teleytaies 15 meres exo koynithei pano apo 15 fores kai ta statistika toy bapotsoy opos theloyn na to lene kapoioi moy lene oti (statistika panta) prepei na perineno ena sismo pano apo 6r.kai oso gia to sigekrimenes kane ena research

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. diladi re eksipnakides

    oi dikoi mas oi seismologoi,
    ta kratika fyntania poses arage fores exoune pesei mesa??

    egw eimai 24 kai den exw dei provlepsei tosa xronia ektos ap aytous tous ban!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΗΛΊΘΙΟ ΠΟΘΥ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ Κο ΒΑΡΩΤΣΟ ,ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όποιος ενδιαφέρεται να καταλάβει τι παίζει ακριβώς με την τελευταία εργασία του ΒΑΝ (arxiv:0711.3766) ας ρίξει μία ματιά εδώ:
    ΜΑΥΡΟ - ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ: Τα τελευταία σήματα του ΒΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. KSUPNHSTE ELLADITES! OI IAPWNES XRHSIMOPOIOUN MHXANHMATA POU OI ELLHNES EFTIAKSAN KAI ESEIS EDW TA SNOMPARETEEEEE. RESPECT OMADA VAN :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. εαν αυτα που λεει η ομαδα ΒΑΝ ειναι ασυναρτυσιες τοτε....ΓΙΑΤΙ εχει σταλει απο χθες (25/2/08) σε δημαρχους, σημα για αυξημενη ετοιμοτητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ακουσα σήμερα, ότι μέχρι αύριο το πρωί (27/2/08) περιμένουν στην Αθήνα ή κοντά σε αυτήν, σεισμό μεγέθους 7+ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ellhnares h omada van einai episthmones...an ithelan na perasoyn thn ora toys mporoysan na pane kai gia psarema anti na kathonte na sas akoyne...pali kala poy toys axoyme kai den ta exoyn paratisei me ayta poy akoyne.an den toys eixame tha legate oti to elliniko kratos den exei frontisei gia na ginonte problepseis kai na sozete o kosmakhs.stirikste van kai mhn toys apodokimazete,oi problepseis einai gia na proetimazomaste,kai einai problepseis giayto peftoyn exo.me thn fysh exoyme na kanoyme poy einai aproblepth kai emeis exoyme kataferei na thn problepoyme kai exoyme kai parapona,den theloyme problepseis,theloyme 100% shgoyria,ksipnhste re paidia kai doste epixorigiseis na ginoyn ki'ales monades gia na einai pio eghres oi problepseis an den sas aresei na peftoyn exo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μίλησα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και μου ανέφεραν κατηγορηματικά ότι δεν είναι κανείς σε θέση να προβλέπει σεισμούς, και να μην δίνουμε βάση σ'αυτή την ακατάπαυστη φημολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ 7ΑΡΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. oi problepseis poy exoyn ginei dhladh sthn ellada kai se olo ton kosmo htan symptoseis?ayto mas leei to geodynamiko????as vgei kapios na mas pei ti ginete kai as stamatisei ayto to theatro toy paralogoy...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί στην συζήτηση η υποστήριξη του ενός ή του άλλου επιστήμονα ή επιστημονικής ομάδας. Πληρώνεται κανείς από κανένα ή φανατίζεται έτσι τσάμπα;
    Κατά την δική μου άποψη είναι 100% θεμιτό κάθε επιστήμονας να ερευνά; Σε κάποιον δεν αρέσει η μέθοδος ΒΑΝ; Να προτείνει κάτι άλλο. Από την άλλη πιστεύει κάποιος ότι το ΒΑΝ είναι χρήσιμο; Ο χρόνος θα δείξει αν είχε δίκιο.
    Γιατί πρέπει να κατηγορούμε, να λοιδορούμε και να φερόμαστε τόσο άδικα σε ανθρώπους, που στο κάτω κάτω της γραφής επιτελούν έργο κάνοντας έρευνα. Αλλά έτσι είμαστε εμείς οι Ελληναράδες....ξερόλες για το κάθετι και ας μην ξέρουμε ούτε ορθογραφία.....Για δείτε κάποιοι από τον τρόπο γραφής σας πως φαίνεται το μίσος σας, η μικροψυχία σας, αλλά και η ασχετοσύνη σας.
    Δημήτρης Ν. Ιωνία Αττικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. loipon gia na teleionei to zitima me tous seismous provlepsi seismon dn ginetai kai einai genikos paradekto kai milao san foititis tou tmimatos geologia tou aristoteleiou tomea seismologias.otan ginetai mia provlepsi ginetai gia megalo diastima meta kai dn mporoume na poume gia to prosexes mellon.tora o kirios varotsos xrisimopoii kapoies diaskopoiseis arketa simantikes me pososto epitixias 30-40% k oxi 80%pou anaferei autos kai i omada tou.provlepsi loipon prepei na vlepoume gia megalo diastima kai oxi me mia mikri proseggisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Listen Bloggers
    New ideas, undergo through
    the following stages:

    1. They are ridiculed
    2. They are strongly oposed
    3. They become widdely
    accepted self evident

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. S τραβα στον Παπαζάχο να μάθεις γράμματα και θα προκόψεις...

    Αφού μόνος σου λες ότι σπουδάζεις σεισμολογία στο Αριστοτέλειο άστα να πάνε μεγάλε. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. Που ο γέρος αφού πήρε σύνταξη έχει βάλει πρώτο τον τελειωμένο τον γιο του - τον τιποτα - για να παίρνει και συνταξούλα και επιδοτήσεις για έρευνα.

    Θέλετε πρόβλεψη με μέρος ώρα τόπο μέγεθος?

    Άιντε διάβασε και αν δεν βγει εδω είμαι...

    http://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/0802/0802.3752.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΡΩΤΣΟΣ ...ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ...ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.....????????

    Προς απάντηση των ανωτέρω……Παπανικολαου Επαμεινώνδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και παλιά έβγαζαν τρελό αυτόν που έλεγε ότι η γη περιστρέφεται και είναι στρογγυλή όμως τι έχει αποδειχθεί σήμερα ?? ότι όντως είχε απόλυτο δίκιο όμως τον έλεγαν τρελό……μήπως ενθυμίστε ποιος ήταν ???????

    Προς απάντηση των ανωτέρω……Παπανικολαου Επαμεινώνδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. kaneis dn eipe oti o varotsos dn kanei oso file gia auto pou eipes an pesei ekso sto site pou edose epese ekso kai tora ela na me vreis esi kai epeidi milisa me ton kirio thanasoula
    kai o idios simfonei mazi m se auta pou grafo mathete kati kai istera peite to kai dn kano ton eksipno apla
    asxoloumai apo mikros me auta ta themata kai otan leo kati to ksero pragmatika pera tou gegonotos oti to spoudazo to antikeimeno thank you

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. to kako einai oti thelete na erxeste se antiparathesi kai dn akoute!!!!auta eixa na po opoios thelei dieukrinisei epi tou thematos as m grapsei.kai to ksanaleo oles oi prospatheies einai apodektes dn iparxei omos epistimonika tekmiriomeni kai apodekti apo ton epistimoniko kosmo lisi gia tin provlepsi seismou!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. a kai file m ama theleis na ksereis mpes kai des sto internet tin thesi tou tomea seismologias tou aristoteleiou sxetika me tis athinas kai tis patras sta sigkrinomena europaika panepistimia. gia na min leme xaza. gia ton papazaxo pou dn einai autos to proto onoma ston tomea pleon kathos o mpampas papazaxos aposirthike iparxoun kai posoi alloi an kai o papazaxos o gios aksizei alla telos panton!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αντί να κοιτάμε τα χάλια μας πέφτουμε να "φάμε" έναν επιστήμονα που βρήκε κάτι για να μην χαλάσει το κατεστημένο. Τώρα θα το μάθουμε το παραμύθι, είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως η Ελλάδα τρωει τα παιδιά της!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτοί οι "κύριοι" οπως λέτε δεν έπεσαν έξω με "λανθασμένες προβλέψεις" όπως προανέφερε κάποιος. Ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε με επίκεντρο στα ανοιχτά της Ανδραβίδας, έντασης 6,5 R και εστιακού βάθους 10 χιλιομέτρων, πράγμα που έκανε την δόνηση αυτή κυρίως σαφώς πιο ισχυρή ανεξαρτήτως της έντασης της που μοιάζει μικρή και αισθητή στην Πελλοπόνησο και στους τριγύρω Νομούς. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 15:25μμ και προκάλεσε πολλές ζημιές στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, με πολλά περιστατικά ανθρωπίνων τραυματισμών, κατολισθήσεις και για τέλος τον θάνατο ενός ατό μου στην Κάτω Αχαΐα.
    Τα γενικά περιστατικά της συνέπειας του σεισμού αυτού καταγράφονται ακόμα αυτήν την στιγμή και ευελπιστούμε να μην είναι οδυνηρά και να είναι λίγα
    Καταλαβαίνετε πως ο κος. Τσελέντης έπεσε μέσα στις προβλέψεις που έκανε ο ίδιος με την ομάδα ΒΑΝ και πιστεύω πως μετά απο κατι τέτοιο θα έπρεπε να πειστούμε όλοι μας απο την ακρίβεια και ειλικρίνεια της ομάδας αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!! ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ; ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ, Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΤΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΜΩΣ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ 300 Μ...ΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ (ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ, ΔΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΕΙ, ΠΑΡΑ ΑΓΝΟΙΑ. ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΜΑΣΕΛΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΟ ΕΡΓΟ "Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΥΨΗ Μ...ΚΙΑΣ". ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΔΩ -ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΩ-,ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ Ο Μ...ΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΙΛΙΟΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. μαρια σε αγαπω .... γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο κ. Βαροτσος εχει πεσει μεσα για ακομη μια φορα. Κακως κατηγορουσαν οσοι το εκαναν μηνες πριν. Τι εχουν να πουν τωρα; Και οσο για το λογο που δεν εδωσε οπως λενε την προβλεψη στη δημοσιοτητα ας κοιταξουν να "κοψουν" το καρτελ των σεισμολογων ωστε να μπορουν να εκφραζονται ελευθερα χωρις αναστολη και επιστημονες που κανουν οπως φαινεται καλη δουλεια. Οχι να απευθυνονται στον ξενο επιστημονικο τυπο.. Η χωρα μας για ακομα μια φορα "τρωει" τα παιδια της. Καποτε πρεπει να σταματησει αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008. ΔΥΣΤΥΧΟΣ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΑΡΩΤΣΟΥ.ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΒΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΞΕΚΟΚΚΑΛΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!
    Α ΡΕ ΞΕΡΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Eυχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη κάθε σωστά τεκμηριωμένη επιστημονική πρόβλεψη που να έχει αυταποδειχθεί από προηγούμενα ή τρέχοντα γεγονότα, μόνο καλό μπορεί να κάνει, είτε αυτή προέρχεται από το ΒΑΝ ή από άλλη σεβαστή ομάδα. Εστω και αν η πληροφορία δεν επαληθευτεί κάποιες φορές, η προεργασία και προετοιμασία για τις συνέπειες ενός ισχυρού σεισμού από την πολιτεία,φορείς, δήμους ΕΜΑΚ και όσους εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις τη θεωρώ ως άκρως απαρίτητη. Ακόμα και να για λόγους κοινωνικούς, τουριστικούς κτλ μια τέτοια ανακοίνωση ίσως δεν είναι εφικτή, εντούτοις η εγρήγορση από όλους τους φορείς πρέπει να θεωρείτε δεδομένη και άρα η πρόβλεψη αποκτά ουσιώδη σημασία.
    Συμφωνώ ότι έτσι και αλλιώς σε μια σεισμογενή χώρα όλα είναι πιθανά αλλά όταν ξέρεις τι να περιμένεις και κυρίωσ που και πότε τότε είναι χρήσιμο. Προσωπικά ομολογώ ότι ίσως δεν θα άντεχα να ξέρω ότι αναμένουμε ένα μεγάλο σεισμό αλλά ασ το ήξεραν εκείνοι που πρέπει για να κα΄νουν αυτά που πρέπει........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ GREECE-SALONIKA ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΦΡΕΣΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ????

    Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ. ΒΑΡΩΤΣΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ, ΡΩΤΑΩ ΔΙΟΤΙ ΤΟ 1999 ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΜΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλες οι προσπαθειες της πολιτικης ηγεσιας να συμπαρασταθει στις πληγησες περιοχες καθε φορα που συμβαινει κατι... χρηματα για αντισεισμικη θωρακιση ομως???? ΚΟΥΒΕΝΤΑ! τι ειπατε? ναι ναι ξερουμε δεν υπαρχουν... καλο το παραμυθι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΤΙ ΛΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ????ΠΑΛΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ.ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΗΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.....
    ΜΑΚΗΣ ΓΡΕΒΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΤΙ ΛΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ????ΠΑΛΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ.ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΗΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.....
    ΜΑΚΗΣ ΓΡΕΒΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΧΤΕΣ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΣΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ λυπη....(ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ)ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ.ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΗΡΘΕ ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ-ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ......Η ΠΑΠΑΡΙΓΑ ΦΕΝΕΤΕ ΕΙΧΕ ΡΕΠΟ ΚΑΙ.....ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ευχες ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΤΥΠΗΘΙΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΒΑΝ) ΕΙΝΑΙ ΨΩΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΟΙΣΤΟΙ, ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ (ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ) Η ΟΜΑΔΑ ΒΑΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΣΥΜΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΨΩΝΑΡΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 14.00 ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΙς 17.ΟΟ ΚΛΠ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ.


    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ;;;ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΙΣ 15/7/2008;;;;ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΕΙΔΑΝ;;;;ΠΟΛΥ "ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ" ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ;;;ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ,Ε;;;ΟΛΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΩΣ ΧΩΡΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ.ΑΙΣΧΟΣ!!!!!ΓΕΛΟΙΑ ΑΤΟΜΑ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΛΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.ΑΙΣΧΟΣ!!!!!ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ 100% ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ.... ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!!!! ΖΟΥΜΕ ΣΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΤΑΙ ΑΠΟ 300 ΑΠΟΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. OSOI ZOYN SE GIALINA SPITIA DEN PETANE PETRES KAI TO DIKO MAS EINAI KAI GIALINO KAI RAGISMENO APO TOUS SEISMOYS
    KATHIG. AKIS TSELENTIS
    (enas mi kratikodietos kai monos seismologos ypostiriktis toy BAN....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Εντάξει, η Ιστορία ΒΑΝ από το 1981 έως σήμερα έχει κουράσει.

    Δεν μπορεί ένας φυσικός να κάνει προβλέψεις σεισμών χωρίς την συνεργασία σεισμολόγων, η οποίοι δεν απόδεχονται την πρόβλεψη μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Ένας φαύλος Κύκλος..

    Τώρα για τις ξένες δημοσιεύσεις, και περί Ιαπωνίας τα τελευταία 20 χρόνια.. χιλιάδες Έλληνες έχουν δημοσιεύσει τις εργασίες τους σε ξένα επιστημονικά περιοδικά, δεν είναι μόνος ο Κος Βαρώτσος. Στην Δε Ιαπωνία η μόνη πρόβέψη πού κάνουν είναι για τσουνάμι..

    Εντέλλει, καλά τα ηλεκτρικά σήματα που προέρχονται από την διάσπαση ορυκτών, αλλά άμα δεν ξεκαθαρίζονται από τα δεκάδες άλλα που έχει η σύγχρονη ζωή μας και σε συνεργασία με τους σεισμολόγους και γεωλόγους, δεν κάνουν τίποτα..


    Δηλαδή ο Αλγόριθμος που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να περιλαμβάνει, Ηλεκτρικές Γεωλογικές και Σεισμικές Παραμέτρους για να μπορέσει να γίνει επιτυχής πρόβλεψη.

    Αλλά στην Ελλάδα,όπου λαλούν πολλοί καθηγήτες, έργα ΔΕΝ γίνονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share