Διαμαρτυρία για απολύσεις τεχνικών στον τηλ.σταθμό ΣΚΑΙ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Διαμαρτυρία για απολύσεις τεχνικών στον τηλ.σταθμό ΣΚΑΙ.

Ε-mail από Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.* etitbe@in.gr



"Για μια ακόμα φορά ο Τηλεοπτικός Σταθμός Σ Κ Α Ι που στις οθόνες των τηλεοράσεών μας παρουσιάζεται υπέρμαχος των δικαίων του λαού να μάχεται κατά της ακρίβειας και της ανεργίας, που δείχνει να παλεύει για την υγεία μας, να υπερασπίζεται φτωχούς και αδυνάτους, να είναι μπροστάρης στην οικολογία, που διανέμει δωρεάν, στον φτωχό ελληνικό λαό, λάμπες γνωστής εταιρείας με την δικαιολογία ότι οι λάμπες αυτές είναι χαμηλής ενέργειας (αλήθεια πως ορίζει το Ε Σ Ρ τον όρο «μαύρη διαφήμιση;») απέδειξε ότι όλα αυτά είναι προσχηματικά και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο περαιτέρω πλουτισμός της ιδιοκτησίας του.
Χωρίς κανένα ενδοιασμό και με το πρόσχημα των περικοπών λόγω της νέας τεχνολογίας, πριν λίγες μέρες, απέλυσε στυγνά και απροειδοποίητα πέντε (5) τεχνικούς εντατικοποιώντας ακόμα περισσότερο την εργασία των εναπομεινάντων.
Για τον Σ Κ Α Ι νέα τεχνολογία σημαίνει, εξαναγκασμός των σκηνοθετών να κάνουν ροή προγράμματος και παραγωγή, των διευθυντών φωτογραφίας να φωτίζουν, να χειρίζονται ρομποτικές κάμερες και να κάνουν ρύθμιση εικόνας, των τεχνικών μίξης εικόνας να χειρίζονται δύο και τρία μηχανήματα ταυτόχρονα, οι ηχολήπτες να είναι ταυτόχρονα και floor manager και εργάτες σκηνικών και βοηθοί παραγωγής.
Εφεύρημά του είναι επίσης και οι λεγόμενοι "καμικάζι", τους οποίους υποθέτουμε, ότι τους αποκαλούν έτσι γιατί μεταβαίνουν στο ρεπορτάζ με δίκυκλο και όχι γιατί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν ακόμα και την ζωή τους για το Κανάλι. Οι «καμικάζι», λοιπόν είναι άνθρωποι που χειρίζονται κάμερα, μηχανήματα ραδιοζεύξεων (links), κάνουν ηχοληψία και εκτελούν ακόμα και δημοσιογραφικά καθήκοντα.
Αποκορύφωμα της αντεργατικής συμπεριφοράς του σταθμού αποτελεί η πεισματική άρνηση του να εφαρμόσει την ισχύουσα Σ Σ Ε. Η διοίκησή του, εκμεταλλευόμενη την ανεργία που υπάρχει στον κλάδο, επιβάλλει στους νεοπροσλαμβανόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας η οποία πέραν των άλλων περιέχει και καταχρηστικούς όρους όπως π.χ.
«Το παραπάνω ποσό (εννοεί την «συμφωνηθείσα» μηνιαία αμοιβή) περιλαμβάνει και καλύπτει τις κάθε είδους νόμιμες αποδοχές, δηλαδή τον Βασικό Μισθό όπως καθορίζεται από την εκάστοτε εφαρμοστέα στην παρούσα εργασιακή σχέση Σ Σ Ε και όλα ανεξαιρέτως τα επιδόματα ή προσαυξήσεις, οποιασδήποτε φύσης ή ονομασίας και από οποιαδήποτε αιτία, που προβλέπονται από τις Σ Σ Ε ή διαιτητικές αποφάσεις και συνίσταται σε ποσό ή σε ποσοστό επί του εκάστοτε ισχύοντος νόμιμου μισθού, είτε υπάρχουν κατά την υπογραφή της παρούσας, είτε προκύψουν στο μέλλον».
Και σε άλλο σημείο «… ο εργαζόμενος αποδέχεται ότι μπορεί να χρειαστεί να παρέχει τις υπηρεσίες του, ανάλογα με τις ανάγκες του σταθμού που δημιουργεί κάθε φορά η δημοσιογραφική επικαιρότητα, όλο το εικοσιτετράωρο και το σαββατοκύριακο».
Καταγγέλλουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή της αρμόδιας επιθεώρησης εργασίας αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης, αν κρίνουμε από την άσχημη αντίδραση Βουλευτού του κυβερνητικού κόμματος απέναντι στους απολυμένους που, με την συμπαράσταση της ΕΤΙΤΑ, προέβησαν σε διαμαρτυρία κατά την διάρκεια ζωντανής σύνδεσης του Σταθμού, για τους λαμπτήρες, στην οποία ήταν καλεσμένη να μιλήσει.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Γ Σ Ε Ε ενάντια στην πρωτοφανή αυτή καταστρατήγηση και υπονόμευση της υπάρχουσας νομοθεσίας για την σύναψη και εφαρμογή των Σ Σ Ε .
Απαιτούμε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, έστω κα τώρα, να επιβάλλουν στον τηλεοπτικό σταθμό την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή της υπάρχουσας Σ Σ Ε και από τον τηλεοπτικό σταθμό να πάρει πίσω τώρα τις απολύσεις.
Διαφορετικά δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα μέχρι την τελική δικαίωση και ζητάμε και την συμπαράσταση όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε"




*Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.:Ένωση Τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης Βορ.Ελλάδος

*Δείτε και εδώ http://greece-salonika.blogspot.com/2008/02/blog-post_03.html

7 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ?ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟ??
    ΚΑΝΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ "ΑΓΝΟΥ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ..ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ?ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟ??
    ΚΑΝΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ "ΑΓΝΟΥ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ..ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. de vgainei o Alexis?
    Na tsodaroume kati to paidi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΚΑΪ=NEA ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
    ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι' αυτοί που μένουν και δέχονται να δουλεύουν με τέτοιες συνθήκες τι περιμένουν να τους φορέσουν και το πινέλο για φρεσκαρισματάκι του κτηρίου; Καταλαβαίνω την ανάγκη για τη δουλεία αλλά υπάρχουν και κάποια όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. koita file m otan o papazaxos ekane seismologia oi alloi ton koitousan kai mallon epeidi eisai asxetos pane se kanena site seismologias kai des kai stin kina kai stin germania pos exoun ton papazaxo episis spoudase prota kai meta mila kai kati akoma to project tou varotsou dn to amfisvitise kaneis file m apla autos megenthinei ta pragmata parapano apo oti prepei kai afou les gia provlepsi pes m mia egkiri methodo anagnorismeni kai ego pao paso giati exo paei se 20 sinedria kai edo kai sto eksoteriko kai dinatotita provlepsis egkiris opos kathorizetai apo ton epistimoniko tomea dn exei dothei apo kanena seismologo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΑ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share