Δυσκολεύει επικίνδυνα η κατάσταση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Δυσκολεύει επικίνδυνα η κατάσταση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ..

H κατάσταση φαίνεται να δυσκολεύει αρκετά για την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων..
Το διπλωματικό τακτ εγκαταλείφθηκε και οι ΗΠΑ εναντιώνονται πλέον ανοιχτά στο ενδεχόμενο ελληνικού βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, συμπαρασύροντας ακόμη και ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία. Η Διεθνής Διάσκεψη Ασφάλειας που ολοκληρώθηκε χθες στο Μόναχο κατέληξε σε πανηγυρική εκδήλωση υποστήριξης της ενταξιακής προσπάθειας των Σκοπίων..
Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ κ. Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε ότι η «Μακεδονία», η Αλβανία και η Κροατία πρέπει να γίνουν πλήρη μέλη του ΝΑΤΟ για την «ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή και των δυνατοτήτων της Συμμαχίας». Και πρόσθεσε: «Υπάρχει και θα υπάρξει υποστήριξη της υποψηφιότητας (της ΠΓΔΜ) μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου. Πολλοί σύμμαχοι πιστεύουν ότι εάν μια χώρα πληροί τα κριτήρια, τότε πρέπει να ενταχθεί χωρίς να της επιβληθούν πρόσθετα κριτήρια. Η “Μακεδονία” δεν είναι απλώς μια υποψήφια χώρα, αλλά εκείνη που συμβάλλει ήδη τόσο πολύ ακόμη και τώρα σε αρκετές ΝΑΤΟϊκές αποστολές». Απολύτως ευθυγραμμισμένος ο Γερμανός ΥΠΕΞ κ. Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε: «Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα θέμα με το όνομα, επειδή το θέτει ένα κράτος-μέλος, παρόλα αυτά η επίσημη θέση της Γερμανίας είναι ότι οι τρεις χώρες της Χάρτας της Αδριατικής πρέπει να λάβουν πρόσκληση ένταξης».
Ενθαρρυμένος από την ατμόσφαιρα στο Μόναχο, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κ. Μπράνκο Τσερβένκοφσκι επανέλαβε ότι στο δίλημμα «όνομα ή ένταξη» η απάντηση είναι όνομα, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα παραβιάζει την «αρχή της αλληλεγγύης» που ισχύει στη Συμμαχία απειλώντας με βέτο για ένα «διμερές πρόβλημα». Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, δέχθηκε με ικανοποίηση τη συμπαράσταση του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ενταξιακή προσπάθεια της χώρας του.

Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είχαμε επίσημες αντιδράσεις αλλά είναι αυτονόητο ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός εν όψει της συνάντησης της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις την προσεχή Πέμπτη στην Ουάσιγκτον. Και προφανώς υπάρχει εντονότατη ενόχληση για το γεγονός ότι ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ κ. Α. Μιλόσοσκι, από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν, υποστήριξε ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι «όμοια με εκείνη του 1992-3, όταν Ελληνες πολιτικοί επιχείρησαν να καλύψουν σκάνδαλα μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής».

19 σχόλια:

  1. ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΜΑΓΚΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΜΑΓΚΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. apo dw kai pera tha prepei na peromenoume thn ekdikhtikothta ths yperdynamhs..
    isws to kalokairi thn tyxh ths kammenhs pelloponhsou na exei h makedonia..
    leme gw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα ειναι πως ο Καραμανλης και η κορη του δρακουλα θα χρεωθουν τα λαθη μιας 20ετιας περιπου.
    Οι εκλογες πριν το Μαιο ειναι σιγουρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ θράσος αυτός ο πιτσιρικάς ΥπΕξ της Φυρομ.Λίγο σε Τσίπρα μου κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδω μας έφεραν τα συλλαλητήρια της Εκκλησίας,οι φανατισμένοι λόγοι Παπαθεμελήδων,Κρατζαφέρηδων,Ψωμιάδηδων κλπ φασιστοειδών της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας που ζούμε.
    Πρέπει να καταλάβουμε,όσο κι αν πονάει,πως είναι αδύνατον να κάνουμε ένα λαό και ένα κράτος να αλλάξει όνομα,είτε λέγεται "Μακεδονία",είτε "Ιωνία",είτε όπως επιθυμεί.Και πρε΄πει επίσης να συνηδειτοποιήσουμε πως δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου.Μια γωνία είμαστε κι αυτή μικρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ


    11 Φεβρουάριος 2008 10:47 πμ
    11 Φεβρουάριος 2008 10:35 πμ

    ας βγάλουμε τα μαχαιριά ΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΓΩΝΟΜΑΣΤΕ
    Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε νομίζω πως εδώ μας έφεραν τα συλλαλητήρια. Εδώ μας έφερε η ανικανότητα των κυβερνήσεων να χειριστούν την κατάσταση. Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου, αλλά έχουμε και εμείς ως κράτος δικαιώματα και δε γίνεται να τα αποποιούμαστε επειδή έτσι θέλει ένα άλλο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια για το κείμενό σας στο skai-anemologio. Ορθώς!
    taxalia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Βιογραφία του Πρωθυπουργού τους στη wikipedia:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Gruevski

    "Macedonian: Никола Груевски) (born 31 August 1970 in Skopje, SFR Yugoslavia) is the prime minister of Republic of Macedonia"

    Θέλω να αλλάξω το "prime minister of Republic..." σε "prime minister of the FORMER YOUGOSLAVIAN...."
    αλλά θέλει λογαριασμό ή κάτι άλλο. όποιος τα καταφέρνει σε αυτά, ΒΑΡΑΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://samvak.tripod.com/cvng.html

    KAI ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΕ ΝΤΟΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.mfa.gov.mk/default1.aspx?ItemID=332

    ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ 32 ΧΡΟΝΟΥ!!! ΥΠ.ΕΞ. ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ, ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΤΟΡΑ ΜΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μη φοβάστε τον Πόλεμο, ρε! "Πόλεμος πατήρ πάντων" και οι Έλληνες είναι πολεμικός Λαός. Στον πόλεμο, πάντα, αποδεικνύονται και ξεδυπλώνονται οι αρετές αυτού του έθνους: ΟΜΟΝΟΙΑ, ΘΑΡΡΟΣ και ΤΡΕΛΛΑ! Μολών Λαβέ, Ελευθερία ή Θάνατος, ΟΧΙ, αέεερα!
    "Δεν θίγουμε κανέναν, δεν συγχωρούμε κανέναν". Γιατί "απο τότε που βγήκε το συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο". Το "φιλότιμο" είναι αμετάφραστη λέξη στις άλλες γλώσσες, ήτοι: ανύπαρκτη έννοια. Γι' αυτό, ας μην μας τσιγκλάνε διάφορα τσογλάνια και ο τσέλιγκάς τους. Εδώ, ούτε ο Χίτλερ δεν υπέταξε τους Έλληνες, παρά μονάχα κάποιες γειτονιές των μεγάλων πόλεων, θα μας καταλάβουν τα Αμερικανάκια της Waterglade κι οι τουρκο-σλαβο-αιγύφτιοι; Ας κάνουν το λάθος!
    Μη φοβάστε, λοιπόν... Ούτε είμαστε μόνοι. Σέρβοι, στα βόρεια, και Ρώσοι στα Ανατολικά, έχουν κοινά συμφέροντα. Οι Σέρβοι λένε: "Στον ουρανό έχουμε τον Θεό και στην Γη τους Έλληνες". Στα ρώσικα, δε, "Έλληνες" = "οι Σοφοί". Θα τους πάρουμε και τα σώβρακα, λοιπόν, μάγκες και κούκλες!..

    Μακάρι να μην γινει ποτέ πόλεμος, αλλά, ας είμαστε προετοιμασμένοι υλικά και ψυχολογικά, ΑΝ φθάσει ο κόμπος στο χτένι και η Κλίντον στην Προεδρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αν δεν ακουσαν καλα οι γυφτοσκοπιανοι και οι βαρβαροι μπασταρδογεννημενοι βαβυλωνιοι (αμερικανακια) τις στεντορειες φωνες μας στα παλλαικα συλλαλητηρια για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ .

    Αρκετα ξυσαν τα βρωμικα οπισθια τους στην γκλιτσα μας, ηρθε η ωρα να την δοκιμασουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΧΑΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΛΟΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΤΩΡΑ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟ.
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ (ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν θα τα καταφέρουν, δεν θα μας αφαιρέσουν την Ιστορία μας. Ως εδώ και μη παρέκει! Ζήτω ο Έθνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share