Ελληνικά ελικόπτερα Σινούκ και πεζοπόρα τμήματα στο Αφγανιστάν λόγω..Σκοπίων! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Ελληνικά ελικόπτερα Σινούκ και πεζοπόρα τμήματα στο Αφγανιστάν λόγω..Σκοπίων!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες , στη σημερινή συνάντησή της με τον γενικό γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας
κ. Γιάαπ Ντε Χουπ Σέφερ, η κυρία Μπακογιάννη θα ανακοινώσει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για αποστολή μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου Σινούκ στο Αφγανιστάν. Η παροχή των ελικοπτέρων θα ισχύσει από τον Απρίλιο του 2008 και θα έχει το χαρακτήρα προσφοράς της Αθήνας προς το ΝΑΤΟ, εάν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων ναυαγήσουν.
Όπως αναφέρει ανώτερη κυβερνητική πηγή, με το «δώρο» αυτό η κυρία Μπακογιάννη επιχειρεί να διαπραγματευτεί με την Ατλαντική Συμμαχία. Κυρίως όμως η υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται να ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης από το 2003, αναζητώντας σαν αβέβαιο αντάλλαγμα τη βοήθεια της Ουάσιγκτον ώστε οι Αμερικανοί να ασκήσουν πιέσεις που θα μετατοπίσουν την κυβέρνηση των Σκοπίων σε πιο ευέλικτες θέσεις. Εάν τελικώς η διευθέτηση της εκκρεμότητας της ονομασίας δεν επιτευχθεί και αναγκαστεί να ασκήσει βέτο, αντίθετα προς τη θέληση των υπολοίπων 25 χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ισχυρές πιέσεις από τους συμμάχους.
Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας ώστε η κυρία Μπακογιάννη να ακολουθήσει την ίδια γραμμή με τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέμεναν πως εκτός της αποστολής των Σινούκ η Ελλάδα η οποία δεν θα άρει τους εθνικούς περιορισμούς για ανάπτυξη μάχιμων πεζοπόρων τμημάτων εκτός των ορίων της πρωτεύουσας Καμπούλ.

πηγή πρώτο θέμα

8 σχόλια:

  1. ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ.ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ.ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. exw na parathrhsw pws kati kineite sto yp.ekswterikwn epitelous.twra an atha mas vgei se kalo tha deiksei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.ΠΗΡΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ.ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΩΣΤΑΚΗ-ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙA.ΜΟΝΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Μπακογιαννη να στείλει το γιο της εκεί. Έτσι και αλλιώς είναι ήδη αρκετά ικανός να διαρρέει κρατικά θέματα (διαρροή εγγράφων Νίμιτς όπως λεει το τροκτικό) στην τηλεόραση απο την μαμά. Αρα μπορει να πάει και εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι φονιάδεςτωνλαώναμερικάνοι καθοδηγούν και στηρίζουν τα σκόπια και μας κάνουν όλους να χοροπηδάμε.ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΟΙΣΤΑΝ ΚΟΣΟΒΟ ΙΡΑΚ [ΟΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ]
    ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΟΠΗΔΗΞΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
    ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΙΣ 22/3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτόι λέγεται "και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο".
    Η Ντόρα ικανοποιεί ένα πάγιο άιτημα του ΝΑΤΟ και μια δική της επιθυμία για ενίσχυση των Ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, και το παίζει και πατριώτισσα ζητώντας δήθεν ανταλλάγματα σε μια χαμένη υποθεση. Οι Έλληνες στρατιωτικοί θα πολεμούνε από δω και μπρος στην Κανταχάρ για τη Μακεδονία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ηρεμειστε ρε παιδια! να δωσουμε κι εμεις κατι!! ολο θα ζηταμε? ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share