Επίσχεση εργασίας σε κέντρο πρόληψης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Επίσχεση εργασίας σε κέντρο πρόληψης.

Ε-mail από ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
pr************s@yahoo.gr

"Θέμα : Κοινοποίηση επιστολής εργαζομένων του Κ.Π. «Άρηξις» των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε ως εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης «Άρηξις».
Για ακόμη μία φορά στα έξι χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «Άρηξις» παραμένουμε απλήρωτοι επί σειρά μηνών. Συγκεκριμένα, από το 2002, έτος ίδρυσης του Κέντρου Πρόληψης, ο φορέας αντιμετωπίζει προβλήματα στη χρηματοδότηση τουλάχιστον μία φορά ετησίως,
με αποτέλεσμα τη μη καταβολή της μισθοδοσίας μας για διαστήματα από 3 έως 9 μήνες.
Αναφέρουμε ότι πιο έντονο παράδειγμα της δυσχερούς κατάστασης, όπως αυτή καταγράφηκε και σε δημοσιεύματα του Τύπου, αποτέλεσε η περίοδος Οκτωβρίου 2006 – Ιουνίου 2007, κατά την οποία εργαζόμασταν αμισθί. Ακολούθησε μερική ρύθμιση του προβλήματος για τους επόμενους 3 μήνες και το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται από το Δεκέμβριο του 2007.
Στην παρούσα φάση, το Κέντρο Πρόληψης μας οφείλει:
Καταβολή Μισθοδοσίας 3 μηνών και καταβολή Εισφορών ΙΚΑ 7 μηνών
Παρά τις επαναλαμβανόμενες δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης εξακολουθούμε να ανταποκρινόμαστε στα ολοένα αυξανόμενα αιτήματα των πολιτών των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Η διαρκής υποχρηματοδότηση του φορέα, από όπου κι αν αυτή προέρχεται, πλήττει, όχι μόνο εμάς τους εργαζομένους και την υλοποίηση του επιστημονικού μας έργου, αλλά και γενικότερα την πλήρη εφαρμογή των προγραμμάτων πρόληψης. Ο μοναδικός λόγος λειτουργίας μέχρι σήμερα του Κέντρου Πρόληψης, σε υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με αξιολόγηση του ΟΚΑΝΑ, υπό αυτές τις δυσμενέστατες συνθήκες,
είναι το αίσθημα ευθύνης για την προσφορά μας στην τοπική κοινότητα με προσωπικό οικονομικό και ψυχικό κόστος.
Η κατάσταση αυτή όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί
. Εμείς, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης, έχοντας εξαντλήσει τα οικονομικά και ψυχικά μας αποθέματα και διανύοντας πλέον ήδη τον τέταρτο μήνα απλήρωτοι, ζητήσαμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας και τη διευθέτηση των ασφαλιστικών μας εισφορών μέχρι τις 05/03/2008 από τη διοίκηση του Κέντρου Πρόληψης.
Μέχρι την Παρασκευή, 14/03/2008, δεν υπήρξε ανταπόκριση στα αιτήματά μας.
Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης ‘Άρηξις’, δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να ερμηνεύσουμε αυτήν την στάση ως γενικευμένη αδιαφορία τόσο για την Πρόληψη όσο και για τους εργαζομένους σε αυτήν. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας όσο και την χρηματοδότηση του Κέντρου και συνεπώς της Πρόληψης, στους Δήμους της Αγίας Βαρβάρας του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου,
προβαίνοντας αρχικά σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 17/03/2008.
Λυπούμαστε που είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στις παραπάνω ενέργειες. Θέλουμε να απολογηθούμε -ως λειτουργοί κοινωνικής προσφοράς- στους δεκάδες δημότες που συμμετέχουν σε ομάδες, και σε συναντήσεις συμβουλευτικής, αλλά και στους εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ζητούν την υποστήριξή μας αυτήν την περίοδο και αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματά τους αυτά. Πιο συγκεκριμένα, διακόπτονται τα εξής: 3 ομάδες συμβουλευτικής γονέων, 1 ομάδα εκπαιδευτικών, 25 ραντεβού συμβουλευτικής ενώ αναστέλλονται οι εξής προγραμματισμένες δράσεις: 1 ομάδα αξιωματικών στρατού και 1 αστυνομικών, 2 ομάδες συμβουλευτικής γονέων, 1 εκπαιδευτικό σεμινάριο για δασκάλους και 1 για καθηγητές, 2 ομιλίες σε συλλόγους γονέων σε δημοτικά σχολεία, 2 ομάδες παιδιών δημοτικού, παρεμβάσεις σε όλους τους μαθητές 3 σχολικών μονάδων (2 γυμνασίων και 1 λυκείου). Σύνολο εξυπηρετούμενων: 900 άτομα.
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, ΟΚΑΝΑ, Νομαρχία Αθηνών), η διαρκής αδιαφορία και προκλητική αμέλεια των οποίων έχει οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση την Πρόληψη στην Ελλάδα.
Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης «Άρηξις»

3 σχόλια:

  1. Twra sas anakalypsa Poly kalo na exoume to diko mas blog gia enhmerwsh. Diavaste gia to syriza edw:
    http://homo-gr.pblogs.gr/2008/03/aishrh-ekmetalefsh-apo-ton-sy-riz-a.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NTROPH NA MH STHRIZEI H POLITEIA TA KENTRA PROLHPSHS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NTROPH NA MH STHRIZEI H POLITEIA TA KENTRA PROLHPSHS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share