"Republic of Macedonia (Skopje)" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

"Republic of Macedonia (Skopje)"

Επτά μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι (2-4 Απριλίου),ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς, κατέθεσε στους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ νέα πρόταση διπλής ονομασίας, με χαρακτηριστικά τελεσιγράφου. Προτείνει τη διατήρηση της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και την υιοθέτηση της ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας(Σκόπια)» για χρήση στους Διεθνείς Οργανισμούς και στις σχέσεις με την Ελλάδα.Το σίγουρο είναι πως ο κ.Νίμιτς γνώριζε εκ των προτέρων πως μια τέτοια πρόταση δε θα μπορούσε να γίνει ποτέ δεκτή απ΄την Αθήνα καθώς τόσο λύση διπλής ονομασίας όσο και η ύπαρξη "Μακεδονικής εθνότητας" έχουν αποκλειστεί απ΄την Ελληνική πλευρά.
Η πρώτη αντίδραση της Αθήνας είναι φυσικά απορριπτική, με την επισήμανση ότι «απέχουμε από την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Της τελικής πρότασης είχε προηγηθεί μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Μπους -μέσω της εκπροσώπου του- ότι εάν δεν βρεθεί λύση έως τη Σύνοδο, τότε «η απόφαση θα ληφθεί εκεί».
Ο κ. Νίμιτς κάλεσε τις δύο κυβερνήσεις να σκεφτούν πολύ σοβαρά την πρότασή του, η οποία «έχει στοιχεία από προηγούμενες προτάσεις», όπως είπε, προειδοποιώντας ότι «θα υπάρξουν επιπτώσεις» και για τις δύο πλευρές σε περίπτωση απόρριψής της. Μίλησε για δυνατότητα «λογικού συμβιβασμού», είπε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν γεγονότα που πιέζουν.
Πριν από τις χθεσινοβραδινές συνομιλίες διάρκειας δύο ωρών με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών, ο κ. Νίμιτς είχε κατ’ ιδίαν διαβουλεύσεις στη διάρκεια μυστικών δείπνων εργασίας, την Κυριακή το βράδυ με τον πρέσβη της ΠΓΔΜ κ. Ν. Ντιμιτρόφ και προχθές βράδυ με τον πρέσβη κ. Αδ. Βασιλάκη. Σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, η Αθήνα αιφνιδιάστηκε από την κίνηση του κ. Νίμιτς, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών προεξοφλούσαν ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ο κ. Νίμιτς επέλεξε να γίνουν οι χθεσινοβραδινές συνομιλίες στην έδρα του ΟΗΕ (στον 35ο όροφο, στην πτέρυγα του Τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων), για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, και όχι στο γραφείο του στο Μανχάταν, όπως συνήθως, προκειμένου να υπογραμμιστεί η σοβαρότητα των διαπραγματεύσεων. Επέλεξε επίσης να κάνει ο ίδιος δηλώσεις μπροστά στα γραφεία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με φόντο τις σημαίες των κρατών-μελών, για να αναδειχθεί -προφανώς- η κρισιμότητα της συγκυρίας, δεδομένου ότι αν υπάρξει λύση, θα υιοθετηθεί σε ψήφισμα του Σ.Α...

*Τον παραπάνω χάρτη μας έστειλε μέσω email ο κ.Π.Κ. απ' τη Βέροια επισημαίνοντας,μεταξύ άλλων,πως:"ας το δει καλά ο πρωθυπουργός μας και αν μπορεί να το δεχτεί ως Μακεδόνας ας υπογράψει".

16 σχόλια:

  1. Δηλαδή στη eurovision τι θα λέει ο παρουσιαστής: ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ;
    Ta xalia tis Thessalonikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι παιχνίδια μας παίζουν οι αμερικάνοι; Βαρεθήκαμε πιά.Τα ίδια &
    τα ίδια Κάθε φορά.
    Τι διαβολοσύμμαχοι είναι;;;
    Για να δούμε και λίγο πρός Πούτιν:Αμάν ΠΙΑ..
    ΨΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο πουτιν ψοφιος ειναι φιλε.μη τρως το παραμυθι.Δυναμωσε λιγο η ρωσια αλλα ακομη ειναι ενα τιποτα μπροστα στις ΗΠΑ.Δες το κοσσοβο αν δεν πιστευεις εμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σλαβικη Μακεδονία να την πουν. Και θα τους είναι πολύ. το ΝΕΑ δεν φέρνει τίποτα.Oυτε και οι παυλες.. Νεα σε σχέση με τι πράγμα. Και εμείς δεν λέμε ότι είμαστε ΝΕΟ Ελληνες... Αυτοι θα λένε είμαστε ΝΕΟ Μακεδόνες... ΟΧΙ. ΣΛΑΒΙΚΗ Μακεδονία να την ονωμάσουν να ξέρουν όλοι ότι αφου είναι Σλάβοι δεν έχουν σχέση με τον πολιτισμό της Μακεδονίας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η υποκρισία που χαρακτηρίζει την επίσημη κυβέρνηση της χώρας μας, είναι η υποκρισία από την οποία διακατέχεται η κοινωνία μας. Ο φόβος της αλλαγής, η συντήρηση, η αποσιώπηση της διαφορετικότητας, η βάπτιση και αλλαγή ονόματος των Αλβανών εργατών προκειμένου να ταιριάξουν στο στερεότυπο, ο σεξισμός δίχως όρια, οι αλλοτριωμένες μειωνότητες, οι ανύπαρκτοι εξαρτημένοι της Ομόνοιας, το κουτσομπολιό στη θέση του δημόσιου λόγου... Όλα αυτά τα συμπτώματα ενός γκέτο, ενός φοβικού γκέτο, σχετίζονται με το φόβο και την άμυνα απέναντι στην πραγματικότητα.

    Το Μακεδονικό είναι ένα "σπυρί", αλλά η αρρώστεια είναι βαθύτερη. Είναι η έλλειψη πολιτικού ρεαλισμού, η ανικανότητα έκθεσης των προβλημάτων στην κοινωνία και η ανάληψη δεσμευτικού διαλόγου ανάμεσα στους κοινωνικούς παίχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.

    Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ.

    Η ΜΑΚΕΔΟΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΙΝΟΥΜΕ.

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΠΡΩΗΝ ΣΛΑΒΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΝΤΡΑΡΣΚΑΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥΣ
    "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΝΤΡΑΡΣΚΑΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

    "Νέα Μακεδονία" 28 (7%)

    "Άνω Μακεδονία" 33 (8%)

    "Σλαβομακεδονία" 144 (38%)

    "Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια" 21 (5%)

    "Δημοκρατία του Βαρδάρη" 144 (38%)

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 5% ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΝΙΜΙΤΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12.45
    ΠΟΛΥ ΣΥΝ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ.
    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΓΚΕΤΑ ΜΙΛΑΣ?
    ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΕΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΛΠ? ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΠΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ? ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ 50 ΕΥΡΩ Η ΛΟΓΩ ΟΔΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ? ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΣΑΝ ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΩΝ.
    300 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΛΑΘΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΤΟ 40. ΜΕΣΑ ΣΕ 60 ΧΡΟΝΙΑ (ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ) ΓΙΝΑΝΤΕ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΓΙΝΑΝΕ ΚΟΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ.
    ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ.
    ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ ΠΙΠΙΛΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ,
    ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ "ΣΠΥΡΙ"
    ΣΑΠΙΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΕΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλά γιά αμερικανάκια μας περνούν?...
    τί άλλαξε στο σχέδιο Νίμιτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πράκτορας σε ρόλο Υπουργού Εξωτερικών. Συνεχίζεται η οικογενειακή παράδοση
    Η υπουργός των εξωτερικών και η κυβέρνηση Καραμανλή είναι υπόλογοι στον Ελληνικό λαό για εθνική προδοσία.
    Αύριο όλοι αυτοί μπορεί να παν στα σπίτια τους και να χαίρονται τα πλούτη που απέκτησαν στην πλάτη του λαού και της χώρας, το αποτέλεσμα των πράξεων τους όμως θα μείνει, και θα ακολουθεί τους πολίτες και την μελλοντική πορεία της χώρας.
    Eίμαστε πιο φτωχοί, πιο μόνοι, και πιο προδομένοι.
    Κάποιοι ξεπουλούσαν τα όσια και τα ιδανικά του έθνους για χρήματα, οι σύγχρονοι νεο-προδότες τα ξεπουλάνε για να γίνουν αρεστοί στα υπερατλαντικά αφεντικά τους.Ήταν όλοι τους προδότες. Άλλοι από φιλοδοξία και άλλοι από ανικανότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πειτε χαιρετισματα στα νεοταξίτικα ακροαριστερά, προπαγανδιστικά καθηκια της κωλοΕλληνοφρένειας (για τους οποιους καιρο προειδοποιω οτι δεν ειναι μια αθωα σατιρικη εκπομπη και εχει αποκαλυψει τις προθεσεις τους εδω και καιρό) και ξεφτιλησαν προχθες με το πιο χυδαιο μενος την 25η Μαρτιου στην κωλοεκπομπή τους, να πανε να τους κανουν αφιέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς γνωρίζετε την παρακάτω σελίδα. Προσωπικά εμένα μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι μόνο που τη βλέπω. Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι...

    https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/mk.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share