To ΒΒC για την ανεξαρτησία της Κέρκυρας.(+βίντεο) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

To ΒΒC για την ανεξαρτησία της Κέρκυρας.(+βίντεο)

To ΒΒC επέλεξε και αυτό να ασχοληθεί με το θέμα της "ανεξαρτησίας της Κέρκυρας,όπως φυσικά έπραξε και ο Guardian στο θέμα που παρουσιάσαμε την περασμένη Παρασκευή(δείτε εδώ).

Το ρεπορτάζ τελειώνει με τη φράση "Αν το κίνημα ευοδωθεί, ίσως και άλλες περιοχές που είναι δυσαρεστημένες να ζητήσουν το ίδιο"..Κι όπως πολύ σωστά σχολιάζει το troktiko :" Αν κάποιος με ενέργειές του επιδιώκει την απόσπαση εδαφών από τη χώρα, δεν τιμωρείται από το νόμο; Πάντως, ο αρχηγός του κινήματος αυτονομίας λέει πως θα κατέβει και στις εκλογές. Κι ένας μαγαζάτορας λέει πως θα υποστηρίξει το κίνημα, επειδή ο τουρισμός δεν πάει καλά!!! Τόσο σοβαρό επιχείρημα, τόσο σοβαροί Έλληνες πολίτες"...

Η αναμετάδοση πάντως του ρεπορτάζ τόσο απ΄τον Guardian όσο κι απ΄το BBC έχει ένα ύποπτο"κοινό χαρακτηριστικό" που προσδίδει μια άλλη διάσταση στο θέμα και έχει να κάνει με το κατά ποσό υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και κατεύθυνση στην ανάδειξη αυτής της υπόθεσης.Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας των μεγάλων ΜΜΕ και των διεθνών πρακτορείων το καταλαβαίνουν αμέσως..

Σχετικό δημοσίευμα γι'αυτό το ύποπτο "κοινό χαρκτηριστικό"αργότερα..

13 σχόλια:

  1. Να δω τι θα προλαβουμε να σωσουμε γαμωτο- λες και το ειχαν κανονισει να κανουν μαζικη επιθεση- μια οι τουρκοι με αιγαιο, θρακη και ανεξαρτησια της Κρητης- μια σκοπιανοι με τη makedonija- μια οι αλβανοι με την Ηπειρο εχουμε και τους Αγγλους τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε άμα βγάλουμε τα κουμπούρια βόλτα θα δείτε πως σφίγγουν οι κώλοι.
    Οι παλιοί έλεγαν ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ και καταχεριάζανε εκτοντάδες εκεί και τότε.
    Στις μέρες μας όσο τους απαντάμε σε προκλήσεις σχεδιασμένου διαμελισμού της Ελλάδας ότι η στάση τους αυτή δεν συνάδει με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό τόσο θα μας επιτίθενται.
    Όταν θα αποφασίσουμε να σκίσουμε τον πα΄το σε καμμία δεκαριά απο αυτούς τότε θα δείτε πως θα μαζευτούν και οι άλλοι.
    Αφού τώρα που τους φερόμαστε με το γάντι βγάζουν μεροκάματο και μάλιστα καλό. Γιατί να κάνουν πίσω;
    Δεν υπάρχει αντίπαλο δέος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Diladi emeis pou eimaste apo Makedonia i opoia Makedonia ypestei apoviomixanopoiisi tin dekaetia tou 90 ti prepei na kanoune? Na poume sas kovoume tin trofodosia se hlektriko reuma kai na katevasoume tous diakoptes? Ti karagiozilikia einai auta re?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. lisane to problima tis pinas lisane to problima gia to peribalon lisane to problima tis lathrom/sis lisane to problima tis ftoxias lisane to problima tis ekmetalefsis anilikwn lisane kai to problima tou peribalontos ta lisane ola kai twra asxolounte o men ΟΗΕ me to problima tis onomasias twn skopiwn kai oi asprouliarides me tin anexartisia tis kerkiras
    alla egw exw elpida
    pistebw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παλιοτερα λεγαμε οτι οι εγγλεζοι βγαζουν τα προφυλλακτικα ...κλανοντας
    εντελει έτσι βγαζουν και τις ειδησεις τους επισης κλανοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με όλους τους παραπάνω και επαυξάνω. Μια παρατήρηση μόνο μεταξύ αστείου και σοβαρού. Όταν η Ελλάδα τείνει να καταντήσει, αν δεν έχει ήδη καταντήσει, γιουσουφάκι-βιλαέτι τούρκικο, οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, πολιτιστικά, τότε γιατί να ακουλουθήσουν την ίδια μοίρα τα επτάνησα, η κέρκυρα, που ΠΟΤΕ δεν αποτέλεσαν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που δεν βίωσε την μεγάλη επί 500 χρόνα(!!!) ξεφτίλα που υπέστη μεγάλο μέρος του ελληνισμού και που τείνει να την ξανα_υποστεί; Γιατί να υποχρεώνονται σε τσιφτετέλια χορούς της κοιλιάς άνθρωποι που ξέρουν και ασχολούνται με τις πραγματικές ελληνικές ΜΟΥΣΕΣ και όχι με τους ανατολίτικους ολοφυρμούς όπως μας κατάντησαν εμάς και δυστυχώς μας αρέσει κιόλας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΑΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΒΡΥΣΟΥΛΑ!!!

    Δεν κοιτάνε τα χάλια τους λέω εγώ, πάνε να δημιουργήσουν προβλήματα από το μηδέν...

    αν δεν γουστάρει ο κύριος, ας πουλήσει τα υπάρχοντα του και να γυρίσει πίσω στην Αυστραλία και να ζητήσει μια περιοχή εκεί για την ανεξαρτητοποίηση των καγκουρό και ας γίνει πρόεδρος τους ο... αρχικάγκουρας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς έχουμε ένα μοναδικό στην ευρώπη πρόβλημα προδοτικής ηγεσίας οικονομικής και πολιτικής, ναααα ! Απο κεί ξεκινούν όλα τα δεινά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανεξάρτητη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τώρα!!!!

    όλοι στα Τέμπη να κλείσουμε τα σύνορα!!!!

    Γιατί όχι... τι σκατά παραπάνω έχουμε να χάσουμε από το Αθηναικό Κράτος που μας ξεπούλησε...

    Ξέρω ότι θα με πείτε χιλιαδυο... αλλά έτσι είναι η ιστορία μας.
    Βοσκοί είμασταν, βοσκοί είμαστε και μας εκμεταλλεύεστε... αλλά που θα πάει θα ρθεί ξανά η μερά που αυτοί οι βοσκοί θα ξυπνήσουν και θα σας πάρει και θα σας σηκώσει.

    Θα γίνει ξανά η Ελλάδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ όπως λέει και ο άρχων Ζουράρις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόνο όσοι συνειδητά εθελοτυφλούν δεν μπορούν να διαπιστώσουν ότι συστηματικά προωθείται σχέδιο αφελληνισμού, το οποίο όσο περνάει ο χρόνος επιταχύνεται απροκάλυπτα.
    Αντί να ασχοληθούμε έγκαιρα με τις αιτίες, τη φύση του και την τακτική που το χαρακτηρίζουν, ώστε να μπορέσουμε να επιβάλουμε τα αναγκαία αντίμετρα, περιοριζόμαστε σε σπασμωδική και συχνά δυστυχώς ανειλικρινή (με επιδιωκόμενο την πολιτική εκμετάλλευση) συμπτωματολογία των κατά καιρούς εκφάνσεων του.
    Αλλά ακόμη και η συμπτωματολογία, εάν κατέγραφε τουλάχιστον με κάποια σχετική πληρότητα τους τομείς και τους τρόπους, που εκδηλώνεται το σχέδιο αφελληνισμού, θα παρείχε τη δυνατότητα να γίνουνε κάποιες βαθύτερες διεργασίες, τόσο στο θεωρητικό επίπεδο, όσο και στον εντοπισμό των αναγκαίων μέτρων.
    Δεν μπορούμε βέβαια να αμφισβητήσουμε τον πατριωτισμό, τόσο του λαού, όσο και της πλειοψηφίας των πνευματικών ανθρώπων, όσο και τον γενικό πατριωτικό προσανατολισμό κάποιων ταγών, όπως ο εκλιπών Αρχιεπίσκοπος. Όμως ο πατριωτισμός κινείται στη σφαίρα του αυτοπροσδιορισμού, της νοοτροπίας, της ψυχοσύνθεσης και του θυμικού, χωρίς να επαρκεί αυτόματα για τη δημιουργία καταστάσεων, που θα προάσπιζαν και θα προωθούσαν το ποθούμενο του. Αντίθετα μάλιστα οι “μάγοι” του ελέγχου και χειραγώγησης της κοινωνικής συμπεριφοράς, οι αποκαλούμενοι “μπιχεβιοριστές”, είναι σε θέση αξιοποιώντας γενικής υφής διαθέσεις και προσανατολισμούς, να τους αξιοποιήσουν ενάντια στους φορείς τους, με τη δημιουργία συνδρόμων, τη δημαγωγία και μια γενικότερη πολιτική, που να αποτελεί εθνική παγίδα.
    Πολλή μελάνη έχει χυθεί είτε για να εκπονηθούν γενικές θεωρίες ανθελληνικής συνωμοσίας, χωρίς όμως να στρέφουν την προσοχή τους στην κριτική επεξεργασία του συνόλου των δεδομένων, που αποτελούν την συγκεκριμένη της προώθηση, έτσι ώστε να αποτελούν μια εύστοχη αφαίρεση, που συστηματοποιεί και συνθέτει συγκεκριμένα δεδομένα, καθώς και για πλείστες όσες επιμέρους εκφάνσεις αυτής, χωρίς όμως να επιχειρείται η ένταξη τους σε μια γενική λειτουργική θεώρηση.
    Το αποτέλεσμα είναι παρά τις κατά καιρούς πατριωτικές εξάρσεις και τις αλλεπάλληλες αναλύσεις, σε επίπεδο βιβλίων και άρθρων, να παραπαίουμε.
    Βεβαίως το ερώτημα που εγείρεται, είναι κατά πόσο είναι εφικτό να εκπληρωθεί αυτή η αναγκαιότητα από μια μόνο συγκεκριμένη μελέτη, που να είναι ίσως και πόνημα ενός μόνο ανθρώπου. Χωρίς να μπορούμε να αμφισβητήσουμε το δώρημα, που μπορεί ίσως σε νόηση και ήθος να διακρίνει κάποια άτομα, τέτοιες προσπάθειες μπορούν να φέρουν καρπούς, τουλάχιστον στον πρακτικό τομέα, όταν στηρίζονται από ομάδα ανθρώπων. Αναμφίβολα υπάρχουν κύκλοι προβληματισμού και ομάδες ανάπτυξης δραστηριοτήτων προς αυτή την κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα όμως μιας προσπάθειας ρυθμίζεται πρώτα και κύρια από το πως αυτή οριοθετείται. Η αντίστοιχη οριοθέτηση, όσο και εάν είναι ζωτικής σημασίας, νομίζω ότι ακόμη λείπει, έστω και σαν ζητούμενο.
    Αντί λοιπόν να επιχειρήσω για μια ακόμη φορά να σχολιάσω ένα συγκεκριμένο βήμα στην πορεία της προώθησης των μέτρων αφελληνισμού, προτίμησα να αναφερθώ σε αυτό, που αποτελεί κατά την άποψη μου τον πυρήνα του θέματος. Γιατί την κύρια ευθύνη θεωρώ ότι δεν την φέρουν αυτοί που (από αιώνες) μας αφελληνίζουν, αλλά ανάγεται στη δική ολιγωρία. Κάθε οργανισμός είναι φορέας μικροβίων. Το ανοσοποιητικό σύστημα κρίνει την εκδήλωση και την πορεία της νόσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά τα δημοσιεύματα είναι το λιγότερο αστεία - ο Τσουκαλας, ενορχηστρωτής των δημοσιευμάτων, απλά έχει οικονομικά οφέλη! ασ πατήσει στην Ελλάδα και θα του κώψουν τον κ**ο. το πιο βασικό είναι να στείλουμε όλοι μυνήματα διαμαρτυρίας στο ΒBC (όπως κάναμε και με την guardian) - σοβαρά, με μια δόση ειρωνίας για το ποιόν της δημοσιαγραφίας που προβάλλουν - μαλροπρόθεσμα τέτοια άρθρα πλήττουν την εγκυρότητα της εφημερίδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε σας έπιασε το πατριωτικό, και όλοι τσιμπήσατε.
    Χιούμορ έχουν - πλάκα κάνουν οι άνθρωποι, κάντε τους και εσείς .

    Αλυσοδέστε κάποιον με τον κώλο έξω στην πλατεία τραβήξτε του φωτογραφίες πάρτε του και μια συνέντευξη οτι οι κώλοι θέλουν να σπάσουν τα δεσμά τους και στείλτε το στο BBC

    Κουλάρετε ρέε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Νίμιτς είναι πρόεδρος φιλοσκοπιανού μη κυβερνητικού οργανισμού!!!
    Σόρος και Coca Cola είναι πίσω

    από όλες τις ανθελληνικές κινήσεις

    http://kostasxan.blogspot.com/2008/09/blog-post_7480.html

    LIGO LIGO KSETILIGETAI O ISTOS

    ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, Η FYROM ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    http://taxalia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share