Οι Αμερικανοί κλείνουν -άρον άρον- τα ανοιχτά μέτωπα στα Βαλκάνια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Οι Αμερικανοί κλείνουν -άρον άρον- τα ανοιχτά μέτωπα στα Βαλκάνια.


Μια μέρα μετά την αναγνώριση του Κοσόβου από ΠΓΔΜ και Μαυροβούνιο ήρθε και η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για εξαίρεση της Ελλάδας απ΄το visa waiver program.Πρόκειται για το πρόγραμμα που θα επέτρεπε καί στους Έλληνες,όπως συμβαίνει πλέον με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους,να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ χωρίς τη χρονοβόρα αλλά και υποτιμητική διαδικασία της έκδοσης βίζας..
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος,χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απόφαση της Ουάσινγκτον να μην ενταχθεί η Ελλάδα στο εν λόγω πρόγραμμα, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μην είναι η τελική απόφαση της αμερικανικής διοίκησης:
«Η απόφαση δεν προάγει την ενίσχυση των επαφών μεταξύ των δύο φίλων λαών και την καλύτερη αμοιβαία κατανόηση, όπως η Ελλάδα ειλικρινά το επιθυμεί. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή δεν είναι η τελική απόφαση της αμερικανικής διοίκησης».

Διπλωματικοί κύκλοι πάντως τονίζουν ότι " όλα δείχνουν πως στην ουσία η Ρεπουμπλικανική κυβέρνηση των ΗΠΑ "εκδικείται" την Ελλάδα μ'αυτό τον τρόπο, τόσο για τη στάση της στο Σκοπιανό όσο και για την υπόθεση των αγωγών αλλά ακόμα και για το όχι στο σχέδιο Ανάν.".

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείονται ακόμη μερικές δυσάρεστες εκπλήξεις λίγο πριν την αναμενόμενη αλλαγή σκυτάλης στο Λευκό Οίκο...

25 σχόλια:

  1. Δηλαδή No VISA αν δεν αναγνωρίσουμε το Κόσοβο, και δεν δεχθούμε το Β. Μακεδονία ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως πρέπει τώρα το Κόσοβο, και το Β. Μακεδονία να παραμείνουν στις Ελληνικές καλένδες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Πρόταση του Νίμιτς, επιχειρεί να γεφυρώσει τη διαφορά προσφέροντας στα Σκόπια την κατοχύρωση και αναγνώριση και από την Ελλάδα της συνταγματικής ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «μακεδονικής εθνικότητας και γλώσσας»,
    με αντάλλαγμα την υιοθέτηση για μισή διεθνή χρήση του ονόματος με τον γεωγραφικό προσδιορισμό Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (Republic of North Macedonia).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΙΜΙΤΣ

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα πάντως όπως νομίζω και τους περισσοτερους Ελληνες δε με χαλαει καθολου αυτο.ΔΕΝ ΠΑΩ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
    ΜΑΓΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα πάντως όπως νομίζω και τους περισσοτερους Ελληνες δε με χαλαει καθολου αυτο.ΔΕΝ ΠΑΩ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
    ΜΑΓΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί δε βάζουμε και μεις βιζα στα αμερικανάκια?
    Θα χάσουν τη μπαλλα.
    Tους το κανε ο Τσαβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Η Ελλάδα δεν αποδέχεται τη λογική των πιέσεων μεταξύ συμμαχικών χωρών», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και νομίζω πως αυτή τη φορά τουλάχιστον μπορούμε να πούμε και ένα μπράβο.


    ΙΝsider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. The United States welcomes and commends the decisions today by Macedonia and Montenegro to recognize their neighbor Kosovo as a sovereign country.
    http://macedonia.usembassy.gov/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Skopje
    Macedonian Ambassador in Belgrade Aleksandar Vasilevski has been declared as "persona non grata",
    www.makfax.com.mk/look/novina/article.tpl?IdLanguage=1&IdPublication=2&NrArticle=127761&NrIssue=788&NrSection=10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λες το Βελιγράδι να πάρει ΠΙΣΩ την αναγνώριση των Σκοπίων ως ‘μακεδονία’ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω αν η Σερβία θα πάρει πίσω την αναγνώριση,εκείνο που ξέρω είναι οτι σε λίγα χρόνια θα προσπαθήσουν να αυτονομήθουν οι Αλβανοί απο την δυτική FYROM γιατί είναι παρόμοια περίπτωση με το Κόσοβο,ιδιαίτερα αν αλλάξει η πολιτική της Αμερικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΩΣΤΟΣ 4.30!!!
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΣΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποτέ η Αμερική δε θα τηρήσει ευνοϊκή στάση προς την Ελλάδα, αυτό το ξέρουμε. Κάποιοι πρόεδροι από τους Δημοκρατικούς ίσως επιδείξουν απλώς μία πιο ανεκτική στάση, αλλά όχι στήριξη (ας μη γελίομαστε με τον Ομπάμα, εκλογές έχουν). Παρόλα αυτά ΤΕΤΟΙΟΣ ανθέλληνας πρόεδρος σαν τον Μπους, δεν υπήρξε και δε θα υπάρξει!
    Πάντοτε αντιμετωπίζαμε από αυτούς εντονότατες πιέσεις για όλα τα θέματα, αλλά εδώ μιλάμε για στυγνούς εκβιασμούς και προκλητικές πράξεις "τιμωρίας" με το μυαλό τους, αλλά και κυριολεκτικά εδώ που τα λέμε.
    Επίσης εκτός του ότι οι Δημοκρατικοί είναι πιο προσιτοί σε εμάς (αν και υποστηρίζουν έντονα τις Αλβανικές θέσεις), καλό για την Ελλάδα θα ήταν να μην εκλέγεται δύο συνεχόμενες φορές ο ίδιος πρόεδρος, γιατί την πρώτη τετραετία είναι και λίγο πιο συγκρατημένος λόγω της ομογένειας. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει την "επική" αναγνώριση των Σκοπίων από τον ακατονόμαστο, μία(!) μόλις μέρα μετά την επανεκλογή του; Αν έχουμε το Θεό μας δηλαδή ρε παιδιά, τόσο πολύ είχαν μείνει πίσω τα "σχέδιά" του, που έπρεπε να το ξεκαθαρίσει την επόμενη μέρα...Αλλά φυσικά δε φταίει αυτός για το ξεφτιλίκι του, αφού μην ξεχνάμε ότι ο "σοφός" αμερικάνικος λαός ήταν αυτός που δύο φορές τον εξέλεξε και χρεώθηκε φυσικά τη διπλή ξεφτίλα. Αλλά το ασύλληπτο μέγεθος της ξεφτίλας τους θα ολοκληρωθεί εάν βγάλουν το Μακ Κέιν, τον οποίον εκτός από τους ψευτομακεδόνες κανένας άλλος λαός δεν τον επιθυμεί (ούτε καν οι Εβραίοι και οι Τούρκοι σύμφωνα με τα γκάλοπ) και σε μια τέτοια περίπτωση δε θα εκπλαγούμε από θερμά επεισόδια με Συρία, Ιράν αλλά και Ρωσία (πίσω από τη μάσκα του ΝΑΤΟ φυσικά με την τελευταία), καθώς επίσης και από δυσάρεστες εξελίξεις για τα εθνικά μας θέματα και προσωπικά πιστεύω και για την παγκόσμια οικονομία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όπως θα έλεγε ο σοφός λαός: "Μας έκλασαν μια μάντρα αρχ@$*#"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να βάλουμε κι εμείς βίζα στα μπατιράκια τα αμερικανάκια. Η χώρα δεν αντέχει άλλους οικονομικούς μετανάστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφήστε τα παραμύθια ότι οι κακοί Αμερικάνοι τιμωρούνε την πτωχή πλην τίμια Ελλαδίτσα επειδή υπέγραψε τις συμφωνίες για τους αγωγούς. Και η Βουλγαρία υπέγραψε τις ίδιες συμφωνίες για τους αγωγούς, γιατί οι κακοί Αμερικάνοι δεν τιμωρούνε και τη Βουλγαρία.

    Αλλά από τη μια μεριά να του παίζουμε μάγκες και παληκάρια με βέτο και μαλακίες και από την άλλη μεριά να μην πληρώσουμε κανένα τίμημα; πολύ πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 11:49

    An to timima tis Ellhnikis uperifaneias eina mia kolo-visa e tote sta @@@@@@@@@ mas!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αναγνωρισει του κοσοβου μονο οταν προσαρτισθουν ολα τα εδαφοι τις μακεδονιας στην ελλαδα.ως για την βιζα,ο μπους χρειασεται και καπια επυτιχεια υστερα απο την πτωχευσει
    της αμερικης,γι αυτο μας κανει τον ανδρα,εμεις ξερουμε ομως τι κανουμε
    WARDARSKA ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 11.49 μονο ενας παντελως ασχετος με την κατασταση θα εγαφε κατι τετοιο.βγαινει ο λοβερδος και τα λεει χυμα για εκβιασμους κλπ,βγαινει η μπακογιαννη τα ιδια βγαινεις και συ και πετας μια μ@λ@κι@.



    9.39 πολυ καλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Αφήστε τα παραμύθια ότι οι κακοί Αμερικάνοι τιμωρούνε την πτωχή πλην τίμια Ελλαδίτσα επειδή υπέγραψε τις συμφωνίες για τους αγωγούς. Και η Βουλγαρία υπέγραψε τις ίδιες συμφωνίες για τους αγωγούς, γιατί οι κακοί Αμερικάνοι δεν τιμωρούνε και τη Βουλγαρία.

    Αλλά από τη μια μεριά να του παίζουμε μάγκες και παληκάρια με βέτο και μαλακίες και από την άλλη μεριά να μην πληρώσουμε κανένα τίμημα; πολύ πάει."

    Αυτό που κάνουν με τους Βούλγαρους είναι να τους τρενάρουν και να τους πείσουν να πάρουν τον "σωστό δρόμο"...

    μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ο αντίπαλος αγωγός που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ (AMBO) http://en.wikipedia.org/wiki/AMBO_pipeline περνάει και αυτός από Βουλγαρία και άρα τους φέρονται κάπως πιο με το γάντι σε σχέση με εμάς ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όπως ο ABMO περνάει από τη Βουλγαρία έτσι και ο TGI περνάει από την Ελλάδα.
    Σταματήστε πια τα σενάρια συνωμοσίας με τους αγωγούς. Είναι σημαντικές επενδύσεις οι αγωγοί αλλά δεν καθορίζουν αυτό το επίπεδο της πολιτικής.

    Και τα σκάνδαλα είναι κραυγαλέα και υπαρκτα και βγάζουνε μάτι, και οι μαλακίες και οι ψευτοπαληκαριές στην εξωτερική πολιτική είναι γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν ο Τσερβένκοφσκι θεωρεί ότι η πρόταση αυτή δεν αποτελεί την πλέον κατάλληλη βάση για να φθάσουμε σε οριστική λύση, εγώ συμφωνώ και επαυξάνω», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share