Μπλόκο Σέρβων τελωνειακών σε ραδιενεργό σίδηρο που προοριζόταν για τα Σκόπια.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Μπλόκο Σέρβων τελωνειακών σε ραδιενεργό σίδηρο που προοριζόταν για τα Σκόπια..

Οι σερβικές τελωνειακές αρχές στον συνοριακό σταθμό Ντιμίτροβγκραντ ανακάλυψαν ραδιενεργό υλικό σε αμαξοστοιχία που είχε προορισμό την ΠΓΔΜ. Όπως δήλωσε στο σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β-92, ο διευθυντής του τελωνείου στο Ντιμίτροβγκραντ,κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, σε εμπορική αμαξοστοιχία που προερχόταν από τη Βουλγαρία και είχε προορισμό τα Σκόπια, βρέθηκαν υψηλές τιμές ραδιενέργειας σε ένα βαγόνι, το οποίο μετέφερε 54 τόνους σίδηρο.
Οι τιμές ήταν κατά 11 φορές υψηλότερες από το επιτρεπόμενο όριο και το "ύποπτο" βαγόνι επεστράφη στη Βουλγαρία. Στα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου αναγραφόταν ότι το βαγόνι μετέφερε σίδηρο για λογαριασμό βιομηχανίας μετάλλου των Σκοπίων.
Ανάλογο περιστατικό συνέβη και πριν από δύο μήνες, όταν οι σερβικές τελωνειακές αρχές στο Ντιμίτροβγκραντ ανίχνευσαν, σε αμαξοστοιχία που μετέφερε σίδηρο με προορισμό τα Σκόπια, τιμές ραδιενέργειας υψηλότερες κατά 300 φορές από τα κανονικά επίπεδα.
Οι Σέρβοι τελωνειακοί στο Ντιμίτροβγκραντ έχουν εφοδιαστεί από το 2004 με φορητούς ανιχνευτές ραδιενέργειας που τους προειδοποιούν κάθε φορά που υπάρχει κίνδυνος.
Bookmark and Share