Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον κλεμμένο οπλισμό - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον κλεμμένο οπλισμό

που βρέθηκε στις Σάππες.
.
Παρότι από την πρώτη στιγμή αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υποβάθμιζαν την υπόθεση των ευρημάτων των Σαπών, υποστηρίζοντας πως είναι απίθανο να συνδέονται με δράση τρομοκρατικών οργανώσεων, οι έρευνες που γίνονται καταμαρτυρούν το αντίθετο.
Ακόμη και από την πλευρά του στρατού ακολουθήθηκε η ίδια τακτική και αποδιδόταν η απώλεια ή σε διαχειριστικό λάθος που οδήγησε στρατιωτικό να τα πετάξει ή σε εμπόρους όπλων του κοινού ποινικού δικαίου.
Έγκυρες πληροφορίες από την Αθήνα ανέφεραν πως οι υποψίες για τους δράστες της κλοπής στρέφονται στο χώρο ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς σε πολύ μικρή απόσταση από τα κρυμμένα βλήματα είναι ο νέος οικισμός Ελληνοποντίων των Σαπών. “Κανείς δεν αποκλείει πως μπορεί απʼ αυτούς να διοχετεύονταν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση”, τόνιζαν, μιλώντας βέβαια για τα πέντε βλήματα όλμων των 81 χιλιοστών που είναι εύχρηστα και με αυτοσχέδιους πυροσωλήνες, καθώς τα δύο αντιαρματικά βλήματα Μίλαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Σαφέστερη εικόνα για τους δράστες ελπίζουν οι επιτελείς της αντιτρομοκρατικής ότι θα έχουν μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων των βλημάτων, καθώς...έγκυρες πηγές επιβεβαίωναν ότι βρέθηκαν στοιχεία γενετικού υλικού, χωρίς όμως να έχει αρχίσει η διαδικασία ταυτοποίησής τους. Τα βλήματα βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης από ομογενή που κατοικεί στον οικισμό, ο οποίος τα βρήκε μέσα σε πλαστικές σακούλες και κρυμμένα κάτω από κλαδιά, για να καλέσει στη συνέχεια την αστυνομία. Ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι σκουπιδότοπος, αλλά το τελευταίο διάστημα πετούν μπάζα κάτοικοι του οικισμού. Από τον στρατό επιβεβαιώθηκε πως η απώλειά τους από αποθήκες που βρίσκονται κοντά στην Αλεξανδρούπολη διαπιστώθηκε στις 27 Νοεμβρίου. (πηγή παρόντος δημοσιεύματος:εφημερίδα "Μακεδονία")
Bookmark and Share